Son dönemlerde Apple M4 gibi güçlü işlemcilere sahip tabletleri ile adeta şov yaptı diyebiliriz. Resident Evil gibi grafik kalitesi yüksek oyunları tabletinde oynatarak oyuncuların bile ilgisini çeken firmaya geçtiğimiz günlerde rakip diyebileceğimiz bir ürün duyuruldu.

Microsoft Yeni Surface Tabletini Tanıttı!

Microsoft Yeni Surface Tableti

Microsoft Surface Pro 10 isminde ki tablet Microsoft’un yaptığı etkinlikte tanıtıldı. En üst modelinde Oled ekrana ve Snapdragon X işlemcisine sahip olan ürün için firma yetkileri oldukça iddialı konuşuyor. Ürünlerinin Apple M3 işlemcilerden daha hızlı olduğunu belirten yetkiler, bir önceki tabletleri olan pro 9’dan da yüzde 90 hızlı bir tablet ürettiklerini belirtiyorlar.

Yeni Android 15 Geliyor! Peki Farkı Ne Olacak? Yeni Android 15 Geliyor! Peki Farkı Ne Olacak?

Pro 10 farklı özellikler ile kullanıcıya sunulacak. Oled ve Led ekranlı olmak üzere iki farklı modeli bulunan ürün 16 ve 256 GB olmak üzere iki farklı Ram seçeneği sunuyor. İşlemci olarak da Snapdragon X plus ve Snapdragon X Elite şeklinde iki farklı seçenek var. Ürünün depolama alanı ise 512 Gb ‘den başlıyor. 

Ürün işlemci özelliklerinin yanında tasarımı ile de kullanıcıları etkilemeyi planlıyor. Pro 9 modeline göre çok daha ince çerçevelere sahip olan ürün çok daha modern görünüyor. İş hayatında rahat bir kullanım sunabilmek için destek ayağı, klavye ve Surface Pen gibi birçok eklentisi bulunuyor. Bu eklentilerden klavyenin trackpad kısmının dar olması kullanıcılar tarafından sevilmeyen bir özellikti. Firma çıkardığı yeni modelde bu kısmını da genişletmeyi ihmal etmemiş.

Microsoft Çağı Yakalamış

Günümüzde artık yapay zekâ pek çok noktada son kullanıcının hayatını kolaylaştırmak için yerini almış bulunuyor. Bunun farkında olan firma tabletine yapay zeka eklemeyi ihmal etmemiş. Tablet içine entegre edilmiş olan yapay zekayı deneyimleyen kişilerin genellikle olumlu konuştuğunu söyleyebiliriz. Onu bir asistan gibi kullanmak günlük iş hayatında kullanıcıların hayatlarını oldukça kolaylaştıracaktır.

Ayrıca anlık çeviriler yapabilmesi sayesinde yurtdışına çıktığınızda oldukça rahat edebileceğinizi söyleyebiliriz. Ürün genelde iş hayatına yönelik özelliklere sahip olduğundan kullanılan yapay zekanın özellikleri de buna yönelik olmuş diyebiliriz.

Son kullanıcının günlük hayatında işine yarayacak tek özellik ise yapay zekanın daha kaliteli fotoğraflar sunması olmuş.

Editör: Şahsüver ÇITIR