Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş'in adına çeşme yaptıran ve MHP'de yıllarca Genel Merkez Disiplin Kurulu üyesi olarak görev yapan Asri Karaarslan Uzun, Yalova Adliyesi’nde silahlı saldırıya uğradı. Saldırı, Sinan Ateş için yaptırdığı çeşmeden sonra tehditler aldığını belirten Uzun’un, duruşmadan çıktığı sırada gerçekleşti. Saldırıda Uzun’un yanında bulunan Coşkun Okuyan (40) ve Orhan Kılıç (29) yaralandı ve hastaneye kaldırıldı.

Olayın Detayları

MHP’li Asri Karaarslan Uzun, Yalova Adliyesi otoparkında karşılaştığı bir grup tarafından saldırıya uğradı. Çıkan silahlı kavga sırasında, polisin havaya ateş açarak müdahale etmesiyle olay sonlandırıldı. Saldırıda iki kişi yaralanırken, 9 kişi gözaltına alındı.

Uzun, yerel internet haber sitesi "haberhergun.com"da yazılar yazdığını ve bu site nedeniyle tehditler aldığını belirtti. "Bu sitedeki haberler ve yazılarım nedeniyle tehditler alıyordum. Saldırıyı yapanlar daha önce ‘siteyi kapat, yazı yazma’ diye bana uyarılarda bulundu. Ben bunu kabul etmedim," dedi.

Interpol'ün Aradığı İsim Antalya’da Kıskıvrak Yakalandı Interpol'ün Aradığı İsim Antalya’da Kıskıvrak Yakalandı

Uzun, suikasta uğrayan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş anısına yaptırdığı çeşme nedeniyle tehdit edildiğini açıkladı. "Futbol sahasının orada rahmetli Sinan Ateş için çeşme yaptırmıştım. Saldırıyı yapanlar tesise gelip ‘abi bu çeşmeyi yaptırmasaydın’ dediler. Allah rızası için çeşme yaptırdık," dedi.

Saldırının Öncesi ve Sonrası

MHP’li Asri Karaarslan Uzun, saldırının gerçekleştiği gün Yalova Valisi ve yardımcısının katılımıyla spor tesisinin açılışını yapıyordu. Saldırıyı gerçekleştiren kişilerin de bu açılışa gelerek kavga çıkardığını belirtti. "Küfürler edip ‘Hepinizi öldüreceğim’ diye tehdit etmişler. Sonrasında bu kişilerle davalık olduk."

Saldırı anını anlatan Uzun, "Adliye önünde MHP ilçe başkan yardımcısı Serkan Bakır silahını çekip bana doğrulttu. Silah tutukluk yapınca, yanımdaki iki genç yakınım müdahale etmeye çalıştı. Silah ateş aldı ve iki yakınım yaralandı. Saldırıyı yapan kişi, aynı zamanda resmi belediye görevlisidir. Bu kişiler, MHP'ye operasyon yapıyorlar," dedi.

Saldırı sonrası gözaltına alınan kişiler hakkında yargı süreci devam ederken, Asri Karaarslan Uzun, adaletin yerini bulmasını bekliyor. MHP’li Uzun, güvenlik önlemlerinin artırılması ve tehditlerin sona erdirilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Bu olay, hem parti içindeki hem de genel kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Editör: Şahsüver ÇITIR