Metin Sağsak Subaylık Andı Olayı Nedir?

kilic-yemini.webp

Son zamanlarda MSÜ okullarında mezuniyette yaşanan olaylarla birlikte subaylık andının nasıl ortaya çıktığı merak ediliyor. Tüm Türkiye’nin gözlerini Ankara’ya çevirip ne olacağını merak ettiği olayda Metin Sağsak subaylık andıokuduğu anlar akıllara geliyor. Subaylık andı okunması ile birlikte aslında askeriye anlamında değişim meydana geliyor. Bu noktada subaylık andı ile ilgili farklı bilgi karmaşası da ortaya çıkabiliyor. Bu ant türünün ortaya nasıl çıktığını merak eden sayısı oldukça fazla. Peki nedir bu subaylık andı? Nasıl ortaya çıkmıştır?

Metin Sağsak Subaylık Andı Olayı Nedir?

Metin Sağsak subaylık andı anlamında ülkemizde bir ilki başardığı biliniyor. Subaylık andı geçtiğimiz günlerde de pek çok MSÜ mezunu olan subay adaylarının soruşturma geçirmesine neden olmuştu. Bu olay nedir diye sorduğumuzda ise karşımıza enteresan cevaplar geliyor.

Daha önceden var olan Askeri Lise okullarından mezun olduktan sonra Milli Savunma Üniversitesi’nden mezun olan Metin Sağsak subaylık andı okuyup okumadığı gibi spekülasyonlarla gündeme geliyor. Bu konuda şu anki öğrencilerin de okudukları bu subaylık andı için ilk ne zaman ortaya çıktığını merak ediyor olabilirsiniz.

Okunan bu ant aslında yeni mezun olan askerlerimiz için bir yemin, görevlerini layıkıyla yerine getireceklerine dair bir söz niteliğinde oluyor. Bununla beraber Metin Sağsak subaylık andı içeriği de bugünküne oldukça benziyor. Diğer taraftan subaylık andı ilk ne zaman okunduğu da sorulan sorular arasında yer alıyor.

Milli Savunma Üniversitesi bu günlerde yaşanan sıkıntılı süreçlerin kaynağını 1995 yılında ilk defa okunduğu bilinensubaylık andına dayandığı biliniyor. Metin Sağsak subaylık andı okuduğu görüntülerle o zaman da gündem olmuştu. Daha sonraki periyotta oda tv olaylarında da adı duyulan Metin Sağsak günümüzde ise akademisyen olarak kariyerine devam ediyor.

Metin Sağsak subaylık andı yanı sıra okunan ant ile geçtiğimiz günlerde çoğu asker adayımızın atılmasının söz konusu olduğu ant olayı nedir? Diye soranlar için Metin Sağsak tarafından geçmişte okunan bu ant ile günümüzde okunan arasındaki fark incelenebilir.

Exit mobile version