1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Metin Sağsak Kimdir?

Metin Sağsak Kimdir?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Askeriye anlamında son dönemlerde Metin Sağsak kimdir? Soruları kulislerde sorulmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan subaylık andı ile ilgili sorumlu tutulan Metin Sağsak özellikle de yeni mezun olan askerlerin yaptığı bir şeyin temellerini atıyor. Aktif olarak her sene okunan ant için aslında her şeyi başlatan bir isim olarak gösterilen Sağsak, kim olduğu sorularıyla sıklıkla gündeme geliyor. Şu an ne yapıyor? Asker mi değil mi? Oda tv olaylarıyla ne gibi bir bağlantısı var? Hepsini sizler için derledik…

Metin Sağsak Kimdir?

Metin Sağsak kimdir soruları yaşanılan subaylık yemini olayları ile de ilişkilendirilebiliyor. Özellikle de ismin tarihteki ilk subaylık yeminini etmiş olması nedeniyle aslında bu kişinin kim olduğunu merak edenlerin sayısı bir hayli artmaya devam ediyor. Özellikle askeriye alanı ile ilgilenenlerin akıllarında soru işareti oluşturan isim geçtiğimiz zamanlarda da oda tv davası ile de duyulmuştu.

1997 ve 2019 yılları arasında süregelen terörle mücadele kapsamında da önemli bir noktada yer alan Sağsak, aynı zamanda devlet kademesinde önemli bir yere sahip olup olmadığı sorularının da tarafına sorulması ile merak uyandırmaya devam ediyor. Sağsak için ayrıcalıklı bir konumda sürekli olarak askeri kariyerinin devam ettiği veya akademisyen olarak yaşamını sürdürdüğüne yönelik iddialar da bulunuyor.

Bir kişi için kimdir sorusu sorulduğunda cevaplanması gereken sorulardan bir tanesi de güncel olarak ne işle meşgul olduğu sorusu olabiliyor. Geçtiğimiz dönemlerde gündem olan ‘’subay yemini’’ ve o yemini eden askerlerin bir kısmının ihraç edilmesi ile tarihte bunu ilk kimin yaptığını az çok merak ediyor olabilirsiniz. İşte bu tarihin derinliklerine indiğimizde Metin Sağsak kimdir sorusuna yanıt bulabiliyoruz.

Kılıçlarla edilen yemin ve Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganı ile devam ettirilen yeminin tarihteki ilk başlatıcısı olarak bilinen Metin Sağsak 1995 yılında dönem birincisi olmuştu. Günümüzde ise Cumhuriyet Tarihi alanında Ankara Üniversite’nde eğitim kadrosunda yer alarak kariyerine yön vermeye devam ediyor.

Metin Sağsak Kimdir?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!