Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde önümüzdeki 5 gün boyunca etkili olacak hava durumu tahminlerini yayımladı. Buna göre, İstanbul ve Ankara da dahil olmak üzere birçok kentte kuvvetli sağanak yağışlar bekleniyor.

Hava Durumu Tahminleri: Yağışlar ve Rüzgar

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara’nın güney ve doğusu, İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ve Zonguldak çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Yağışların; Marmara’nın doğusu, Kastamonu, Çorum, Çankırı, Kırıkkale, Ankara'nın kuzey ve doğusu ile bu akşam Isparta ve Burdur'da yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden Sağanak Yağış Uyarısı

A101'de 5 Eylül Sürprizleri, Bu Perşembe Hangi Ürünler Sizi Bekliyor? A101'de 5 Eylül Sürprizleri, Bu Perşembe Hangi Ürünler Sizi Bekliyor?

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik beklenmiyor ve sıcaklıkların yurt genelinde mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında ise rüzgarın kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Uyarılar: Kuvvetli Yağış ve Rüzgar

  • Kuvvetli Yağış Uyarısı: Yağışların Marmara’nın doğusu, Kastamonu, Çorum, Çankırı, Kırıkkale, Bolu'nun doğusu, Ankara'nın kuzey ve doğusu ile bu akşam Isparta ve Burdur'da yerel kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

  • Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgarın Marmara’nın güneybatısı ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Uçuşlarda İptal Kararı

Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş (HEAŞ) tarafından yapılan açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanında 11 Temmuz 2024 tarihinde beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle saat 13.00’a kadar olan uçuşların yüzde 10’unun iptal edileceği belirtildi.

Bölgelerde Hava Durumu

  • Marmara: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Rüzgar güneybatı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esecek.

  • Ege: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgar bekleniyor.

  • Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, akşam ve öğle saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Antalya, Burdur ve Isparta çevrelerinde yağışlar yerel kuvvetli olacak.

  • İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Ankara'nın kuzey ve doğusunda yerel kuvvetli yağış bekleniyor.

  • Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Bolu ve Kastamonu çevrelerinde yağışlar yerel kuvvetli olacak.

  • Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, iç kesimlerinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Çorum çevrelerinde yerel kuvvetli yağış bekleniyor.

  • Doğu Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Erzurum, Kars, Ardahan ve Iğdır çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

  • Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve az bulutlu hava hakim olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarını dikkate alarak hazırlıklı olmanız, olası olumsuzlukları en aza indirmenize yardımcı olacaktır.

Editör: Genel Haber