Personel alımları için son 2024 yılı listeleri güncelleniyor. 2024 yılında atam bekleyenler için ise mutlu haberler geliyor. 42 farklı kurumda yapılacak olan alımlar ile birlikte özellikle de işçi ve memurlara alımlar artıyor. Memur anlamında KPSS isteyen veya istemeyen bölümlerde alımların gerçekleşmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu noktada uzun süredir atama bekleyenlere ise öncelik tanınması beklenen haberler arasında yer alıyor.

Resmi Gazete tarafından yapılan haberlere göre yine katılımcıların öncelik alacağı yer alan haberler arasında yer alıyor. 42 kurumun tam olarak hangi kurumlar olduğuna dair bilgiler de Resmi olarak yayınlanan gazete haberlerinde yer alıyor.

Aile Bakanlığı'ndan 1.480 Yeni Memur Alımı! Kaçırılmayacak Fırsat ve Başvuru Şartları! Aile Bakanlığı'ndan 1.480 Yeni Memur Alımı! Kaçırılmayacak Fırsat ve Başvuru Şartları!

Hangi Kurum Ne Kadar Alım Yapıyor?

Kamu Memur 1-1

Toplamda 42 farklı kurumda 40.207 farklı noktada pozisyon olarak alım yapılması bekleniyor. Yapılacak olana alımlarla birlikte işsizlik oranında ise büyük oranda düşüş olması bekleniyor. Memur başvuruları için de son olarak bir tarih belirleniyor.

Başvuru yapmak isteyenler için de belirli şartlara sahip olmaları bekleniyor. Bu şartları uygun şekilde karşılayan bireylerin yaptıkları başvurular daha sonrasında değerlendirilmeye alınıyor. Listeleme olarak;

·       1 bakanlık pozisyonu

·       3 belediye

·       35 üniversite

·       EGM

·       Sayıştay

·       TÜRASAŞ

·       Jandarma Genel Komutanlığı

Alanlarında boş pozisyon olan alanlara atama yapılması bekleniyor.

Sağlık Bakanlığı’ndan 36 Bin Sözleşmeli Sağlık Personeli Alımı

Atamaların belirlenmesinin ardından en çok alım yapacak olan kurumun Sağlık Bakanlığı olması bekleniyor. Sağlık Bakanlığı tarafında toplam 36 bin sözleşmeli sağlık personelinin istihdam edileceği bilgisi yer alıyor.

Özellikle de eleman temini konusunda güçlük yaşayan kurumlarda 2024 yılının sonuna kadar diyetisyen ebe ve hemşire gibi sağlık personellerine yer veriliyor. En çok alımın yapılacağı alan ise uzman sağlık tabii olacağı alan bilgiler arasında yer alıyor. 32 bin 464 adet sağlık kuruluşlarına tabip ataması yapılması bekleniyor. Yapılan bu atamalar ile birlikte işsizlik alanında özellikle de sağlık kısmında eksiklerin giderilmesi bekleniyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR