Milli Bilardocu Seymen Özbaş Kimdir? Milli Bilardocu Seymen Özbaş Kimdir?

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak’ın kuzeyinde başlattığı Pençe serisi operasyonlarla PKK’ya ağır darbeler vurmaya devam ediyor. 17 Nisan 2022’de başlatılan Pençe Kilit Harekatı’nda sona yaklaşılırken, güvenlik kaynakları operasyonların tamamlanmak üzere olduğunu ve yeni hedefin Gara Dağı olduğunu belirtti.

Pençe Kilit Harekatı’nın Son Aşaması

Pençe Kilit Harekatı’nda bugüne kadar 965 terörist etkisiz hale getirildi, binlerce silah ve mühimmat ele geçirildi. Ayrıca, 2 bin 955 uzaktan kumandalı ve el yapımı patlayıcı-mayın imha edildi. Mehmetçik, yeraltı tünelleri ve sığınaklarını da yok ederek PKK'nın saklanma alanlarını kullanılamaz hale getirdi.

Pençe Kilit Operasyonu Bölgesi Nerede 2

Operasyonda 152 güvenlik görevlimiz şehit oldu. Bu kapsamda; 1 Binbaşı, 5 Üsteğmen, 10 Teğmen, 12 Astsubay, 73 uzman çavuş, 42 sözleşmeli er ve 9 güvenlik korucusu hayatını kaybetti. Pençe Kilit Harekatı, PKK’nın Türkiye’ye sızmalarını önlemek amacıyla Hakkâri’nin Çukurca ve Derecik ilçelerinin karşısındaki Metina, Zap, Avaşin ve Basyan bölgelerinde başarıyla sürdürülüyor.

Yeni Hedef: Gara Dağı

TSK, Irak merkezi hükümeti ve Irak Bölgesel Kürt Yönetimi ile terörle mücadelede ortak mutabakat çerçevesinde hareket ediyor. Yeni hedef, sınırdan 40 kilometre derinlikte güvenli bölge kurulması planlanan Gara Dağı. Gara Dağı, PKK’nın önemli lojistik ve ikmal merkezi olarak biliniyor. Bölgeye yapılacak kapsamlı kara ve hava harekâtı ile PKK’nın bu stratejik noktada etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor.

PKK’lı teröristler, yeni hedefin Gara Dağı olması üzerine Bahar Tepe’den getirip Amediye İlçesine bağlı Dereluk kasabası yakınlarındaki Sergele ve köylerindeki cephaneleri patlatarak kaçmaya çalıştı. Ancak Mehmetçik, köylerde yüklü miktarda silah ve mühimmat ele geçirdi. Bahar Tepe ve Zengil Tepe, Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü’nden havalanan F-16’lar tarafından vurulduktan sonra helikopterlerle bölgeye çok sayıda komando indirildi.

Şehit Verdiğimiz Pençe Kilit Operasyonu Önemli Mi 2

Metina Vadisi’ndeki PKK’lı teröristler, SİHA ve Atak helikopterlerinin hedef belirlemesini engellemek için köylerdeki evleri, cami ve kiliseleri ateşe vererek kaçmaya çalıştı. Dergele Köyü’nde cami çevresinde ve Miska Köyü’ndeki kilise çevresinde tonlarca patlayıcı madde tespit edildi. Teröristlerin sivillerin hayatını hiçe sayarak evleri tuzakladığı belirlendi. Bölgesel Kürt yönetimine bağlı güçlerle yapılan operasyonla tüm patlayıcılar etkisiz hale getirildi.

Pençe Kilit Harekatı’nın ardından TSK, Gara Dağı’nda kapsamlı bir harekât planlıyor. Bu harekât, terör örgütünün lojistik ve ikmal yollarını keserek, PKK’nın bölgedeki varlığını sona erdirmeyi amaçlıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin bu kararlı ve azimli mücadelesi, terör örgütü PKK’ya karşı büyük bir başarı elde etmeyi hedefliyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR