MEB’den Sürpriz Karar: 30 Dakikalık Ders Saati Geliyor!

okullarda-ders-saati.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı, birçok öğrenci ve eğitimcinin merakla beklediği ders saatleriyle ilgili önemli bir duyuru yaptı. İşte detaylar:

Hangi Okullarda Ders Saati 30 Dakika Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; yık-yap veya güçlendirme kapsamına alınarak başka bir okulun binasına taşınan ya da başka bir okulun kendi binasına taşınması veya öğrenci yoğunluğu nedenleriyle ikili öğretim kapsamına alınan okullarda ders saati süresinin 30 dakika olarak belirlenebileceği belirtildi.

Mevzuattaki Ders Süreleri ve Değişiklik Hakkı

Duyuruda, Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’ne atıf yapılarak, normalde bir ders saati süresinin 40 dakika olduğu, dersler arasındaki dinlenme sürelerinin okul yönetimleri tarafından belirlendiği ve ikili öğretim yapan okullarda bu sürelerin daha kısa olabileceği ifade edildi. Ayrıca, olağanüstü durumlarda eğitim, öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin tedbirlerin Bakanlıkça belirlenebileceği vurgulandı.

Uygulamanın Geçerli Olacağı Dönem

Yapılan değişiklikle, yık-yap veya güçlendirme kapsamına alınarak başka bir okulun binasına taşınan ya da başka bir okulun kendi binasına taşınması veya öğrenci yoğunluğu nedeniyle ikili öğretim kapsamına alınan Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı kurumlar için 2023-2024 eğitim öğretim yılında ders saati süresinin 30 dakika olarak uygulanabileceği açıklandı.

Bu değişiklik, özellikle yoğun öğrenci trafiğine sahip okullarda ve binalarını değiştiren okullarda eğitim-öğretim süreçlerini daha verimli kılmayı amaçlıyor.

Exit mobile version