MEB Okullarda Personel Açığını Doğruladı!

meb-qr-2.png

Okullarda yaşanan bu şekildeki personel eksikliği nedeniyle pek çok okul müdürü de isyan ediyordu. Özellikle de bu ihtiyaçların daha çok hizmet noktasında olması nedeniyle pek çok okulda hizmet anlamında geride kaldığına dair açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. Bu durumun da büyük ölçüde farkında olan MEB ise sonunda inadını kırarak kontenjanı artırarak daha fazla personel alacağını bildiriyor. Okul aile birlikleri ile birlikte düzenlenen bu çalışmalarda her yıl düzenli olarak okullara yapılan temizlik ve hijyen konusu bu sene büyük ölçüde eksik kalıyor. Okul idarelere ise bu durumu ilgili kurum olan Milli Eğitim Bakanlığı tarafına bildiriyor. Sonuç olarak ise önümüzdeki günlerde bu açığın giderilmesi için adımlar atılacağını söyleyebiliriz.

Açıkları Kapatmada Nasıl Bir Yol İzlenecek?

Ortaya çıkan bu açığın kapatılması noktasında ise daha önce de belirlenen şekilde duyurular düzenleniyor. Ankara’da yapılan açıklamaya göre İş Gücü Uyum Programı adı verilen bir programın işlem göreceği belirtiliyor. Günlük olarak çalışması istenen işçilere toplamda 566 TL verilmesi beklenirken bu noktada haftada 3 günlük bir çalışma prensibi izlenmesini bekliyoruz. Bu şekilde bir iş ilanına ise karşılık olarak personel bulunmasının bir hayli zor olacağı da belirtiliyor. Nitekim kimse haftada 3 gün çalışacağı ve oldukça zorlanacağı belli olan bir iş için çalışmak istemiyor.

Memur Alımları Olacak mı?

Bu şekilde çalışma şartları için düzenli olarak çalışan almak yerine daha çok haftalık 3 gün şeklinde günlükçü temizlikçi gibi işçi almayı tercih eden MEB ve bağlı kuruluşlar bu noktada başvuranların sayısının bir hayli az olmasından şikayet ediyor.

Önümüzdeki günlerde eğer hala istenen ihtiyaç miktarının azalması gibi bir durum olması halinde ise bir an önce sürekli çalışacak memur sınıfında veya işçi sınıfında olmak üzere kadrolu çalışan alma yoluna gidilmesini bekliyoruz.

Exit mobile version