Binlerce öğrencinin merakla beklediği bursluluk parası ödeme tarihleri, İOKBS bursundan yararlanan öğrenciler için büyük bir gündem konusu oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından verilen bu burslar, Temmuz ayında öğrencilerin hesaplarına yatırılacak. Peki, "Bursluluk parası/İOKBS bursu yattı mı? 2024 Temmuz ayı bursluluk parası ne zaman yatacak?" sorularının yanıtı nedir? İşte detaylar...

Temmuz ayı İOKBS burs parası ödemeleri, ilköğretim 5, 6, 7, 8. sınıf ve lise 9, 10, 11. sınıf öğrencileri tarafından büyük bir merakla bekleniyor. Bursluluk ödemeleri, her ayın 25'inde hesaplara yatırılıyor. Ancak bu tarihler, şehirler arasında farklılık gösterebiliyor.

Bursun yatıp yatmadığını öğrenmek isteyen öğrenciler, e-Okul sistemi üzerinden sorgulama yapabilirler. e-Okul'a T.C. kimlik numarası ve öğrenci numarası ile giriş yaparak, sol menüde yer alan "Burs Ödeme Bilgileri" sekmesinden bursun yatıp yatmadığını kontrol edebilirler.

Burs ödemeleri Vakıfbank ve PTT aracılığıyla gerçekleştiriliyor. PTT üzerinden burslarını alan öğrenciler, PTT'nin canlı destek hizmeti aracılığıyla ad, soyad, e-posta ve telefon numarası bilgilerini girerek bursun yatıp yatmadığını sorgulayabilirler.

50.000 TL Kredi Ödemeleri Bugünden Sonra Başlıyor! 50.000 TL Kredi Ödemeleri Bugünden Sonra Başlıyor!

Temmuz ayı İOKBS burs ödemeleri bazı öğrenciler için 24 Temmuz itibarıyla başlarken, genel olarak ödemelerin 25 Temmuz'a kadar tamamlanması bekleniyor. Öğrenciler, burs ödemelerinin yatırılıp yatırılmadığını düzenli olarak kontrol etmeli ve herhangi bir aksaklık durumunda ilgili kurumlarla iletişime geçmelidir.

Editör: Şahsüver ÇITIR