Günümüzde öğrencilerin pek çoğunun okul ortamında mobil cihazlarını sıklıkla kullandıkları ve bu cihazları okula izinsiz olarak sokmalarından dolayı da okul disiplininden uzaklaştıklarını görebiliyoruz. Ailelerin ise çocukları okuldayken onlarla iletişim kurmak istedikleri için telefonlarını ceplerine koydukları ve aslında onların da kötü bir niyet olmadığını söyleyebiliriz. Ancak MEB tarafından yayınlanan yeni bir kararname ile birlikte artık böyle bir imkan çocuklara verilmiyor. Aileleri ile görüşmek isteyen çocukların okul sonuna kadar cep telefonuna erişmesi kısıtlanıyor. Bu kararın yanı sıra MEB tarafında yepyeni yasaklamalar da yolda gibi duruyor.

Unesco Raporu Bu Kararda Etkili Oldu!

Meb'den Öğretmenlere Müjde Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Taleplerinin Tümü Gerçekleştirildi!

MEB tarafında artık ülkemizde eğitim öğretim için yurt dışında da aktif bir şekilde işlenmekte olan çeşitli örgün eğitim kuralları izleniyor. Özellikle de çocukların daha fazla eğitim hayatlarına aktif şekilde devam etmelerini öngören bu proje ile minimum asosyallik ile maksimum sosyallik öngörülüyor.

‘’2023 Küresel Eğitim İzleme’’ programı kapsamında UNESCO tarafından daha önce de yayınlanan karara göre okullardaki akıllı telefon kullanımının önüne geçilmesi için tüm ülkelerin eğitimden sorumlu olan bakanlıklarına çağrı yapılmıştı. Bu çağrıyı da çocukların daha kaliteli bir ortamda eğitim hayatlarını sürdürebilmeleri için dikkate alan MEB sonunda kararını açıklıyor.

Sınıf Annesi Uygulaması Kalkıyor

Daha önceki uygulamalarla birlikte artık velilerin öğretmenlerle görüşmelerini kısıtlayan bir uygulama gelmişti. Bu uygulama ile birlikte artık veliler öğretmenlerle birlikte görüşme gerçekleştirebilmek için randevu sisteminden randevu almaları gerekiyor.

Ümraniye’de Okul Müdüründen Şok Sözler: “Para Vermeyenlere Hakkımı Helal Etmiyorum” Ümraniye’de Okul Müdüründen Şok Sözler: “Para Vermeyenlere Hakkımı Helal Etmiyorum”

Ancak bu noktada kişilerin sınıf annesi kategorisinde yer alması ile bunu bir avantaj olarak kullanması ve kendi öğrencisini daha torpilli bir eğitim görmesini sağlaması gibi bir süreç bizleri izliyor. Bu durumun önüne geçilmesi ve çocukların eşit şartlarda eğitim görmeleri için ise büyük bir fedakarlıkla birlikte sınıf annesi uygulaması kalkıyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR