Mayasız Ayini Nedir? Olayı Gerçek Mi?

Mayasız Ayini Nedir Olayı Gerçek Mi

Mayasız ayini nedir olayı gerçek mi gibi spekülasyonlarla birleştiğinde ortaya kan donduran düşünceler çıkıyor. Özellikle de bu düşüncelere yol açan Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili olması olayı yakından takip edenleri ve diğer taraftan da Karabulut’un sevenlerini adeta şaşkına çeviriyor. Peki ama 15 yıl önce işlenmesine rağmen bu günlerde tekrardan ortaya çıkan Münevver Karabulut cinayeti ile Mayasız ayini arasında bir bağlantı var mı? Neden bu sorular gündeme geliyor? Gelin birlikte inceleyelim.

Mayasız Ayini Nedir? Olayı Gerçek Mi?

Mayasız Ayini Nedir

Mayasız Ayini nedir soruları geçtiğimiz günlerde özellikle de Cem Garipoğlu’nun mezarının açılmasıyla birlikte tekrardan gündeme gelmişti. Bu noktada bu ismin neden bu kadar önemli olduğu ve Münevver Karabulut gibi bir ismi bir ayine mi kurban gittiği gibi soruları soruyor olabilirsiniz.

Bu olayı gerçek mi diye araştırdığımızda karşımıza çıkan sonuçlar oldukça şaşırtıcı olabiliyor. Özellikle de geçtiğimiz dönemlerde benzerinin Türkiye ve dünya çapında yaşanmış olması oldukça ilgi çekiyor.

Mayasız ayini olayı gerçek mi diye bakacak olursak tarihte daha öncelerinde de meydana gelen çok ilgi çekici bir olay olduğundan bahsedebiliriz. Bu şekilde bir olay ise tarih sayfalarında Seferad Yahudileri olarak bilinen bir toplumun İspanya topraklarından kovulmasına neden olmuştu.

Garipoğlu ailesi ise bu olayla ilişkilendirilen ve o dönemde İspanya’dan sürüldükten sonra Türkiye’ye göç etmesi ile biliniyordu. Seferad Yahudileri tarafından işlenen Mayasiz ayini nedir diye sorduğumuzda ise kan iftirası adı verilen bir kavramla karşılaşıyoruz. Bu kavramı karşılamak için ise bir kadının kanının dökülmesi gerekiyor.

Mayasiz ayini nedir sorusunu sorduğunuzda ise karşınıza elbette bu şekilde spekülasyonlara açık olan bir sonuç alabiliyoruz.  Bu cinayetin ayin ile karşılaştırıldığında ise benzer olaylar amacıyla gerçekleştirilmiş olması ise oldukça muhtemel görünüyor.

Yahudi takviminde de 7 adar gününe denk gelen bir günde bu cinayet ile tesadüf olarak mı denk geldiği yoksa Mayasiz ayini olayı gerçek mi sorularını elimizden geldiğince sizler için yanıtlamaya çalıştık.

Exit mobile version