USD35,48
%0.05
EURO36,63
%0.24
GBP43,50
%0.11
BIST9.739,72
%0
GR. ALTIN3.080,09
%0.18
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Yaşam Haberleri
  3. MasterChef Profiterol Nasıl Yapılır?

MasterChef Profiterol Nasıl Yapılır?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

125 gram tereyağı
Bir tutam tuz
1 su bardağı un
1 su bardağı su
4 adet yumurta
Paragraf 3: Profiterolün iç kreması için gerekli malzemeler ise şunlardır:

2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı mısır nişastası
6 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
2,5 su bardağı süt
1 paket vanilya
Paragraf 4: Çikolata sosu yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler:

1 litre süt
3 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı toz şeker

1 çorba kaşığı tereyağı

Profiterol yapımına başlamak için, tereyağı, tuz, un ve suyu bir tencereye alın ve kısık ateşte karıştırarak pişirin. Ardından tencereyi ocaktan alıp, yumurtaları teker teker ekleyerek hamura iyice karıştırın. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak, yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

Hamurun içi boşalsın diye fırının ısısını 100 dereceye düşürün ve 15-20 dakika daha pişirin. Ardından fırından çıkarıp soğuması için bir kenara alın. İç kreması için un, mısır nişastası, toz şeker ve yumurta sarısını bir tencereye alın ve karıştırın. Sütü ekleyin ve koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin.

Tencereyi ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin. Çikolata sosu için süt, kakao, un ve toz şekeri bir tencereye alarak sürekli karıştırarak pişirin. Koyu bir kıvam aldığında tencereyi ocaktan alın ve tereyağını ekleyerek eritin.

Soğuyan hamur toplarının altını delin ve içlerini hazırladığınız kremayla doldurun. Hamur topları ve krema bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Son olarak, servis tabağına aldığınız profiterolleri çikolata sosuyla süsleyin ve servis edin.

Bu ev yapımı profiterol tarifi, misafirlerinizi veya ailenizi lezzetle şımartmanız için idealdir. Afiyet olsun!

MasterChef Profiterol Nasıl Yapılır?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.