İnsanlar karbon ayak izi konusunda daha hassas davranmak istediklerinden elektrikli araçlara yönelmeye başladılar. Piyasanın bu yönde ilerlemesiyle de bir zamanlar kaslı araçları ile öne çıkan markalar bile elektrikli araçlar yapmaya başladı.

Bu kervana katılan firmalardan birisi de Maserati oldu. Markanın ilk elektrikli modeli olan Grecale Folgore sonunda Türkiye’ye geldi. SUV tarzında üretilmiş, Maserati şıklığını korumaya devam eden ve oldukça lüks görünen bu araç listelere 7 milyon TL’den giriş yaptı.

Elektrik Çağına İtalyan Dokunuşu: Maserati Folgore Türkiye'de!

Masareti Grecale Folgore 2

Araç ile ilgili ilk göze çarpan şey şık görünen dış tasarımı ve eşsiz renkleri oluyor. Işığa göre tonu değişen bir renge sahip Folgore görenleri büyülemeyi başarıyor. Aerodinamik tasarımı ve difüzörlerinin görüntüsü birleşince ortaya oldukça sportif bir görünüm çıkıyor. İç tasarımında kullanılan 3D kaplamalar ve ortam ışıkları da araca büyük bir cazibe katıyor.

Yeni Android 15 Geliyor! Peki Farkı Ne Olacak? Yeni Android 15 Geliyor! Peki Farkı Ne Olacak?

Tabii ki Folgore sadece bunlardan ibaret değil, Maserati elektrikli aracında da sürücülere güç vadetmeye devam ediyor. 105 kWh piller barındıran araç 550 HP güç, 820 Nm tork üretebiliyor. Yüzde yüz elektrik tahrikli sistemi sayesinde de hızı 220 kilometreye kadar çıkabiliyor.

Aracın bahsetmeye değer bir diğer özelliği ise Econly olarak tabir edilen geri dönüştürülmüş malzemeden, üretilen ürünlere yer vermesi olmuş. Bu hareketi Maserati bir kere daha sevenlerine çevreci olduğunu göstermek istemiş şeklinde yorumlayabiliriz.

Donanım ve Lüks Bir Arada

Maserati’nin sunduğu donanımlara bakacak olursak aracın içinde yok yok diyebiliriz. Siyah çevre dostu kumaştan üretilmiş elektrikli koltukları, ısıtma ve soğutma özelliklerine sahip. Aracın ön konsolunda 12 inçlik oldukça büyük bir ekran konumlandırılmış. Bunun altında ise 8 inçlik daha ufak bir ekran bulunuyor. Maserati, bu şekilde iki ekran konumlandırmasının sebebini sürücülere kullanım kolaylığı sunmak için şeklinde açıklıyor. Sürücüler bu ekranlar üzerinden iklimlendirme ve araç içi eğlence imkanlarına zorlanmadan erişim sağlayabiliyorlar.

Araçta hem Apple CarPlay hem de Android Auto bir arada bulunuyor. Bu özellikleri deneyimleyen kişiler bağlantının oldukça hızlı olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca araca entegre MİA (Maserati İA) isminde birde sesli asistan bulunuyor. Bu sayede sürücüler dikkatleri dağılmadan navigasyon, telefon görüşmeleri gibi özelliklere erişebiliyorlar

Editör: Şahsüver ÇITIR