2015 yılınan beridir Suzuki Vitara piyasada kendine yer buluyordu. Kompakt SUV kategorisinde yer alan araç Suzuki markasının en çok satış alan araçları arasında ilk sıraları çoğu zaman elinde tutmayı başarıyor.

Çok satış almış olsa da yine de tasarım itibariyle günümüzde üretilen araçların bir adım gerisinde kalan bir tasarıma sahipti. Fakat Suzuki nihayet bunu fark etti ve deformasyonun önüne geçebilmek için aracın ön tarafı başta olmak üzere birçok yerinde değişiklikler uygulamaya başlıyor.

Piyano Lake adı verilen ızgara kısmı ve konik farlarına gelen güncelleme ile birlikte 2024 yılına yakışır bir dizayna sahip oluyor. Aracın sadece dış çerçevesinde değil iç mekanında da meydana gelen sayısız değişikliklerle birlikte son derece modern bir görünüme kavuşmayı hedefliyor.

Vitara’nın İç Tasarımı

Suzuki Iç Mekan

Araç şoförlerinin birden fazla materyali sürekli olarak himaye edebilmesi için araç içine sayısız saklama alanı yerleştiriliyor. Aktif olarak kullanıma sunulan modelin aksine daha geniş ve daha şık görünüme sahipler. Kullananların kendi inisiyatiflerine bağlı olarak aktif hale getirebildikleri panoramik tavan özelliği işlevsel hale geliyor.

Günümüz şartlarının olmazsa olmazı multimedya alanı için ise özel olarak tasarlanan 9 inçlik dev bir ekranda çeşitli işlemlerin yapılabilmesine olanak sunuluyor. Android olarak tasarlanan bu özellikte Carplay ve kablosuz akıllı telefon entegrasyonu hizmet sağlıyor.

Suzuki Vitara Makyajıyla Birlikte Gelen Güvenlik Tedbirleri

Göz yormayan ama aynı zamanda şık da bir görünüm elde etmeyi amaçlayan Suzuki çalışanları araçta radikal değişiklikler yapıyor. Özellikle de güvenlik anlamında fren asistanı uygulaması ile pek çok kazanın önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Samsung Galaxy Z Flip 5 Tanıtıldı, Yeniliklerle Dolu Katlanabilir Telefon! Samsung Galaxy Z Flip 5 Tanıtıldı, Yeniliklerle Dolu Katlanabilir Telefon!

Güvenlik amacıyla yapılan başka bir değişiklikle beraber gösterge paneline bir kamera yerleştiriliyor ve kameranın görüş açısında şoförün dalgınlığı ile sonuçlanabilecek olası bir kazanın önüne geçiliyor. Hız sınırlama uygulaması ile sürücünün aşırı hız yapmasının, şerit takibi sistemi ile de yoldan sapma olaylarının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR