2’si 1 arada dizüstü bilgisayar olarak tanıtılan bu cihaz Qualcomm Snapdragon X Plus işlemcisi ile dikkatleri üzerine topluyor. Bildiğiniz gibi Snapdragon işlemcileri genellikle telefonlarda ve tabletlerde görmeye alışığız, ancak Lenovo güçlü 8 çekirdekli işlemciyi dizüstü bilgisayara entegre ederek yeni dönemin kapılarını aralıyor.

Tabii işin içine bir de OLED ekran eklenince hem güç hem de görsel deneyim anlamında oldukça iddialı cihaz karşımıza çıkıyor. OLED ekranların sunduğu canlı renkler, derin siyahlar ve yüksek kontrastlar ile IdeaPad 5x multimedya deneyiminde kullanıcıları fazlasıyla tatmin edecek gibi görünüyor.

Yeni Cihazın Özellikleri Nasıl?

Lenovo Ideapad 5X, Snapdragon X Plus Ve Oled Ekranıyla Güç Ve Şıklık Bir Arada!

The Returned 1.Sezon 1.Bölüm Türkçe Dublaj İzle! The Returned 1.Sezon 1.Bölüm Türkçe Dublaj İzle!

Lenovo IdeaPad 5x yalnızca güçlü işlemciyle gelmiyor; tasarım ve teknik özellikleriyle de kullanıcıları etkileyecek gibi görünüyor. Cihazın 14 inçlik OLED ekranı, gerçekten büyüleyici bir görüntü sunuyor. 16-10 en-boy oranı sayesinde geniş görüntüleme alanı sağlanırken yüksek parlaklık seviyesi ile hem kapalı alanlarda hem de dış mekânlarda oldukça net görüntü alıyoruz. Ayrıca ekranın 100% DCI-P3 renk gamını desteklemesi, renklerin daha canlı doygun ve gerçekçi olacağı anlamına geliyor.

Cihazın teknik özelliklerine göz atınca çoklu görev performansı konusunda da oldukça iddialı olduğunu görüyoruz. 16 GB LPDDR5X RAM, birden fazla işlemi aynı anda sorunsuz bir şekilde yapmamıza olanak tanıyor. Yani hem yoğun işlerde çalışıyoruz hem de arka planda başka uygulamaları rahatça kullanabiliyoruz. Pil ömrü konusunda da oldukça cömert cihazla karşı karşıyayız. 57 Wh kapasiteli batarya günlük kullanımda uzun saatler boyunca şarj ihtiyacı olmadan kullanım imkânı sunuyor.

Lenovo IdeaPad 5x Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Lenovo’nun dikkat çeken yeni modeli IdeaPad 5x, Eylül ayında 999 Euro fiyatıyla kullanıcılarla buluşuyor. Özellikle iş dünyasına yönelik geliştirilmiş olan cihaz aynı zamanda günlük kullanımlarda da fark yaratmayı hedefliyor. Hem iş hem de eğlenceyi bir arada sunan model geniş bir kitleye hitap ediyor gibi görünüyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR