KYK Yurt Başvuruları Açıklandı mı?

yurt-yonetim-personeli-2.png

Özellikle de son dönemlerde üniversiteye başlayacak olan fakat ev tutacak veya başka şehirlerde kalması gereken öğrenciler için yurt başvuru süreçleri başlıyor. Bu başvuruların belirlenen kontenjanlar neticesine göre uygulanmaya başlaması ile birlikte pek çok öğrenci erken davranarak da başvurularını tamamlıyor.

Tercih sonuçlarının da açıklanması ile birlikte hangi ilde ve kaç yıl üniversite okuyacakları belli olan öğrenci adayları ve aileleri için ise kalacak yer telaşesi daha şimdiden başlıyor. Kaydını tamamlayan öğrenciler ise Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından sağlanan yurt imkanları için şimdiden kollarını sıvıyor. Peki ama yurt başvuruları ne zamana kadar yapılıyor? Kimler yurtlarda kalabilir?

KYK Yurt Başvurularını Nereden Öğrenebiliriz?

Üniversite başvurularının kapanmasının hemen ardından gözler KYK üzerinden gerçekleştirilen yurt başvurularına döndü…  Yurt başvurusu yaparak okuyacakları şehirde yurtta kalmaya hak kazanıp kazanmadıklarını öğrenmek isteyen öğrencileri ise şimdiden merak salıyor.

Büyük bir heyecanla yeni eğitim öğretim yıllarında yurtta kalmak için yaptıkları başvuruda asil mi seçildiler yoksa yedek mi kaldılar? Yurt başvurusu kabul oldu mu? Gibi sorular hem velilerin hem de öğrencilerin sıkça sorduğu sorular arasında yer buluyor. Başvuru sürecinin nasıl sonuçlandığını merak eden milyonlarca öğrenci ise bu sonuçlarına kendi kullanıcı adı ve şifre bilgilerini girdikten sonra E-Devlet platformu üzerinden erişebiliyor.

KYK Yurt Ücretleri Ne Kadar? Ne Zaman Ödeniyor?

KYK üzerinden belirlenen ve ülke genelinde özellikle de her şehirde bulunan KYK yurtlarının ücretleri ise merak edilen unsurlar arasında yer alıyor. Tiplerine göre sınıflandırılan ve düşük ve orta segmentlerine göre ücret farkı bulunan yurtların fiyatları da doğru orantılı olarak değişiyor.

Geçtiğimiz sene ortalama olarak 500 TL olan yurt ücretlerine bu sene gelen %50 zam ile birlikte 750-1200 TL civarlarında bir ücret talebinde bulunulmasını bekliyoruz. Elbette bu konuya ilişkin son açıklama da KYK tarafından bekleniyor. Yurt ücretleri için son ödeme tarihi ise içinde olduğumuz ayın son günü içinde saat 23.00 sınırına kadar süre tanınıyor.

Exit mobile version