Ahmet Davutoğlu'ndan Sivil Anayasa Çağrısı: "Makyaj Değil, Özde Değişim" Ahmet Davutoğlu'ndan Sivil Anayasa Çağrısı: "Makyaj Değil, Özde Değişim"

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'un geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu. Seçim öncesi yapılan bir ortak yayında konuşan Kurum, İstanbul için büyük planlarının olduğunu ve 31 Mart gecesi şehrin yeni bir döneme adım atacağını belirtti.

"İstanbul'un Sorunlarına Odaklanacağız"

Kurum, seçim ittifakları ve rakip partilerin stratejilerine değinerek, kendi kampanyalarının odak noktasının İstanbul'un çözüm bekleyen sorunları olduğunu vurguladı. "Kim kiminle ittifak kurar buna bakmayacağız. Biz, hep İstanbul’un sorunlarına çözüm bulmak için çalışacağız," diyen Kurum, bu yaklaşımın, seçim sürecindeki temel prensiplerinden biri olduğunu ifade etti.

DEM Parti'nin adaylık başvurularını son dakikada yapması ve bu durumun seçim yarışını nasıl etkileyebileceği konusunda da konuşan Kurum, "Topu da gelse biz bu seçimi alacağız," diyerek, her türlü senaryoya hazır olduklarını ve İstanbul için olan inançlarının tam olduğunu belirtti. Kurum, 31 Mart gecesi İstanbul'un "Fetret Devri" olarak adlandırdığı dönemi sonlandıracaklarına dair iddiasını güçlü bir şekilde dile getirdi.

Kent Uzlaşısı ve İttifak Politikaları

CHP ve DEM Parti arasındaki Kent Uzlaşısı ve ittifak politikalarına ilişkin görüşlerini de paylaşan Kurum, muhalefetin stratejilerini eleştirdi. "Nereden talimat aldıklarını milletimiz biliyor," diyerek muhalefetin tutumunu Kandil'e bağladı ve bu uzlaşının İstanbul'un gerçek sorunlarından uzak bir politika olduğunu savundu. Kurum, kendi kampanyalarının, şehrin beklentileri ve ihtiyaçları üzerine kurulu olduğunu, dış etkenlerden ziyade İstanbulluların taleplerine odaklandıklarını belirtti.

Murat Kurum, seçimlerin İstanbul için yeni bir başlangıç olacağını ve kendi yönetimlerinde şehrin sorunlarının çözüme kavuşacağını söyledi. "31 Mart gecesi İstanbul'un Fetret Devri'ni hep beraber bitireceğiz," diyerek, değişim ve gelişim mesajı veren Kurum, İstanbulluları kendilerine güvenmeye ve desteklemeye çağırdı. Bu seçim, sadece bir belediye başkanını belirlemekle kalmayacak, aynı zamanda İstanbul'un gelecek vizyonu için de önemli bir dönemeç olacak.