Eskişehir'in Zafer Mahallesi'nde yaşanan trajik bir hırsızlık olayı, 72 yaşındaki Safinaz A.'nın ölümüyle sonuçlandı. Olay, 22 Ocak 2024 tarihinde meydana geldi. Safinaz A., evine giren bir hırsız tarafından darp edildi ve sonrasında ölü bulundu. Safinaz A., olay günü eşi M.A. ve oğlu Ö.A. tarafından salonda hareketsiz yatarken bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Safinaz A.'nın hayatını kaybettiğini tespit etti.

Kumar Borcu Cinayeti

Cinayet Soruşturması ve Şüphelinin Yakalanması

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Safinaz A.'nın ölümü üzerine derhal soruşturma başlattı. Yapılan incelemeler sonucunda, Safinaz A.'nın boynunun kırık olduğu ve darp sonucu hayatını kaybetmiş olabileceği belirlendi. Güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi sonucunda, hasta nakil ambulansı şoförü olarak çalışan Mehmet U.'nun şüpheli olduğu tespit edildi. Mehmet U., hırsızlık amacıyla Safinaz A.'nın evine girmiş ve yaşlı kadının bileziğini çalmıştı.

Ambulans Şoförü, Yaşlı Kadını Öldürdü

Erzurum-Bayburt Yolunda Göçük: Ölü ve Yarılılar Var Erzurum-Bayburt Yolunda Göçük: Ölü ve Yarılılar Var

Mahkeme Süreci ve Sanığın İlk Savunması

Eskişehir 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanık Mehmet U. mahkeme heyetine savunma yaptı. Mehmet U., kumar borcundan dolayı hırsızlık yapmak için Safinaz A.'nın evine girdiğini itiraf etti. Olay sırasında Safinaz A.'yı darp ettiğini, ancak öldürmediğini iddia etti. Sanık, "Bir elimde ağzını kapatıp diğer elimde zorla bileziği aldım. Ben evden ayrıldığımda teyze hayattaydı" diyerek kendini savundu.

Mehmet U., 2017 yılından beri kumar oynadığını ve büyük borçlar altında olduğunu belirtti. Kumar borçlarını ödemek amacıyla Safinaz A.'nın evine girdiğini ve olay sırasında yaşlı kadının kolundaki altın bileziği çaldığını anlattı. Sanık, olayın ardından bileziği kuyumcuda bozdurarak borçlarının bir kısmını ödediğini ifade etti.

Mahkeme heyeti, Mehmet U.'nun suçlamalar karşısındaki tutumunu değerlendirerek, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, delillerin daha detaylı incelenmesi ve tanıkların dinlenmesi için 17 Eylül tarihine ertelendi.

Editör: Genel Haber