Küçükpazar Karakolu Olayı Gerçek mi?

karakolda-neler-yasandi.jpg

Küçükpazar karakolu olayı ile ilgili geçmişe dair pek çok rivayet bulunuyor. Bu rivayetlerin gerçek olup olmadıkları ise gündemin en çok merak edilenleri arasında kendine sürekli yer buluyor. Bu olayla ilgili yaşananların gerçek olup olmadıkları ise üç polisin düzmecesi mi yoksa tarihte bu şekilde bir olay yaşandı mı? Gibi problemler ortaya çıkıyor. Gün yüzüne çıkan bu soruların bir kısmına tanıklık eden karakol olayında kurulan karakolun gerçeklik payı var mı? Neden böyle bir olay yaşandı? Gelin birlikte bakalım…

Küçükpazar Karakolu Olayı Gerçek mi?

Ülkemiz tarih boyunca meydana gelen farklı olaylarla birlikte aslında karışık bir tarihe tanıklık ediyor. Tarihimizin en önemli olaylarından bir tanesi olan Küçükpazar karakol olayı ile ilgili ise günümüzde dahi bazı iddialar atılmaya devam ediyor. Daha önceki tarihte yaşayan insanların bile gerçek olduğuna inandığı bu olayın aslında gerçeklik payı var mıydı?

Tarihe göre 1950’li yıllarda meydana gelen bu olayda aslında günümüzde de çok ders çıkarmamız gereken bir noktaya değiniliyor. Zira şu anki aklımızla baktığımızda aslında oldukça mantıksız gelse de o dönemdeki insanların büyük bir bağlılıkla inandığı bir olay dizisi olduğunu görebiliyoruz.

Dönemin 3 aklı yerinde olmayan ancak birbirleri ile iyi şekilde anlaşan polisinin başrollerini oynadıkları bu olayda inanması güç bir olaya imza atıyorlar. Küçükpazar olayı olarak adlandırılan bu olayda meskun mahalde bir terkedilmiş binada karakol kuran polisler daha sonrasında bölgede yaşayan insanlardan haraç keserek para kazanıyor.

Bu şekilde yaşanmış bir olay tarihimizde yer ediyor olması ile birlikte bu olayın gerçekten yaşanıp yaşanmadığı ise hala sorgulanmaya devam ediyor. Küçükpazar karakolu olayı ile ilgili size söyleyebileceğimiz en önemli şey yaşanan tüm bu olayların aslında bir hikaye olmasıdır. Nitekim herhangi bir gerçekliği ve kayıtlara geçen bir olay olmaması da olayın sadece şehir efsanesi olarak kalmasına neden oluyor. Ek olarak dönemde yaşayan bu özelliklere uyan 3 kafadar polisin yaşayıp yaşamadıkları ise hala bilinmiyor.

Exit mobile version