USD34,07
EURO38,06
GBP45,38
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.833,69
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Eğitim Haberleri
  3. KPSS Lisans Sonuçları Açıklandı Mı? KPSS Lisans Sonucu Sorgula!

KPSS Lisans Sonuçları Açıklandı Mı? KPSS Lisans Sonucu Sorgula!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

4 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilen sınavın ardından adaylar sınavda kullanılan temel soru kitapçığının dizilimini ÖSYM’nin internet sitesinden öğrenebildiler. ÖSYM’nin “https://ais.osym.gov.tr” adresi üzerinden yayınlanan soru kitapçığı, sınavın ne derece zorlu geçtiği hakkında ipuçları sunuyor. ÖSYM KPSS sınav sonuçlarını açıklamak için geri sayımı başlattı. Takvime göre KPSS sonuçlarının Ağustos ayında açıklanması bekleniyor.

KPSS Lisans Sonuçları Sorgulama Sayfası

Kamu Personel Seçme Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından, adaylar sonuçlarını öğrenmek için belirli prosedürü takip etmek zorundadır. KPSS Lisans sınavının sonuçları ÖSYM’nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ve ÖSYM’nin mobil uygulamalarından erişilebilir. Adaylar platformlar üzerinden kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak sonuçlarını sorgulayabilirler.

Adaylar, sınav sonuçlarını öğrenmek için belirtilen internet sitesiyle mobil uygulamalara giriş yaparken kişisel bilgilerini doğru ayrıca güvenli şekilde girmeleri gerekmektedir. Güvenlik amacıyla kimlik numarası ile şifre bilgilerinin doğru girilmesi önem arz etmektedir. Aksi takdirde doğru sonuçlara erişim sağlanamayabilir.

KPSS Lisans Sonuçları Yayınlandı mı?

KPSS Lisans sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. ÖSYM tarafından yapılan duyuruya göre Lisans oturumlarının sonuçları 23 Ağustos Cuma günü açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarına, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden erişim sağlayabileceklerdir. Sonuçlar ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ayrıca mobil uygulamalardan öğrenilebilecektir.

KPSS sonuç belgesinin basılmayacağı ve adayların adreslerine gönderilmeyeceği belirtiliyor. Adayların sınav sonuçlarını öğrenebilmeleri için sadece dijital platformları kullanmaları gerekecek. Bu durumda sınav sonuçları hakkında bilgi almak isteyen adayların ÖSYM’nin internet sitesi ile mobil uygulamalarını aktif olarak takip etmeleri önem taşıyor.

Sonuçlar açıklandığında, adaylar sınavdaki performanslarına dair detaylı bilgilere ulaşabileceklerdir. Bilgiler arasında adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ile KPSS puanları yer alacak. Ayrıca her adayın genel performansını değerlendirmek amacıyla çeşitli puan ve sıralama bilgileri de sağlanacaktır.

KPSS Lisans Sonuçları Açıklandı Mı? KPSS Lisans Sonucu Sorgula!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!