Kamu kurumları, ikamet şartı aranmaksızın KPSS 55 puanıyla zabıta memuru alımına hazırlanıyor. En az lise mezunu adayların başvurabileceği bu alımlar, başvuru şartları ve detaylarla birlikte merakla bekleniyordu. İşte, kamu personeli alımı hakkında tüm bilgiler:

Zabıta Alım Başvuru Şartları Neler?

Başvuruda bulunacak adayların, 657 DMK şartlarına uyması, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum olmaması, akıl hastalığı veya bedensel engel bulunmaması, daha önceki kamu kurumlarından disiplinsizlik veya ahlaki sebeplerle çıkarılmamış olması ve KPSS'den en az 55 puan almış olması gerekiyor. 

Zabıta Kadrosuna Kimler Başvurabilir?

Zabıta alımlarında özel şartlar arasında, erkek adayların en az 167 cm, kadın adayların ise en az 160 cm boyunda olmaları, 30 yaşını doldurmamış olmaları ve en az "A" veya en az "B" sınıfı ehliyetlerine sahip olmaları bulunuyor. Toplam 30 zabıta memuru alımı için tüm kadrolar, GİH sınıfı 10. derece kadrolara ayrılmış durumda. Kadro dağılımı ise şu şekilde:

·         10 Zabıta Memuru alımı için önlisans mezunu adaylar aranıyor.

·         15 Zabıta Memuru alımı için lise mezunu adaylara kapılar açık.

·         5 Zabıta Memuru alımı ise yine lise mezunu adaylara ayrılmış durumda. 

Sultangazi Belediyesi’nden Başvuru Yapılabilecek!

Sultangazi Belediyesi tarafından düzenlenen zabıta alımları için başvurular bugün başladı ve adaylar 29 Ocak tarihine kadar başvurularını ikamet şartı olmadan sadece şahsen gerçekleştirebilecekler. Başvurular, Sultangazi Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'ne şu adrese yapılacak: Uğur Mumcu Mah. Atatürk Bulvarı No:54 Sultangazi/İstanbul.

Memurlar Zorda: Enflasyon Maaşları Eriyip Bitiriyor! Memurlar Zorda: Enflasyon Maaşları Eriyip Bitiriyor!

Zabıta memuru olmak isteyen adaylar, bu fırsatı değerlendirmek için belirtilen tarihleri göz önünde bulundurmalı ve başvurularını tamamlamalıdırlar. Unutulmamalıdır ki, alımlar sınırlı sayıda yapılmakta olup, uygun adaylar arasından seçim yapılacaktır.

Editör: Haber Merkezi