USD34,10
EURO38,09
GBP45,59
BIST9.900,25
GR. ALTIN2.875,16
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Memur Haberleri
  3. KPSS 50 Puanla Diyanet’te Kadrolu Memur Olma Şansı ve Başvuru Detayları!

KPSS 50 Puanla Diyanet’te Kadrolu Memur Olma Şansı ve Başvuru Detayları!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Diyanet İşleri Başkanlığı, GİH sınıfı 9. derece kadrolar da müfettiş yardımcılığına giriş sınavı düzenliyor. İşte sınavın detayları…

Bu sınav, yazılı ve sözlü aşamalardan oluşacak. Özellikle kurum içi naklen alımlar sınav sonuçlarına dayalı olarak gerçekleştirileceği için adayların bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerekiyor. Adayların, Diyanet’in DİBBYS internet sitesi üzerinden online olarak başvuru yapmaları gerekiyor.

KPSS’den 50 puan almış olan adaylar için sınav Diyanet’te kadrolu memur olma yolunda büyük fırsat sunuyor. Ancak fırsatı yakalamak için sınav sürecini ve gerekli belgeleri dikkatlice takip etmek gerekiyor.

Başvuru Şartları Neler?

Müfettiş yardımcılığı sınavına başvurmayı isteyen adayların sahip olması gereken bazı şartlar bulunuyor. Öncelikle 01.01.1989 ve sonrasında doğmuş olmaları gerekiyor; yani 35 yaşını doldurmamış olmaları şart. Bu genç ve dinamik kadro oluşturmak adına önemli kriterdir.

Başvuracak adayların, Diyanet Başkanlığı’nın vaizlik dengi veya üstü kadrolarında, sınavın ilan edildiği tarihte aktif olarak çalışıyor olmaları da şartlar arasında. Sağlık durumu müfettişlik görevini yerine getirecek her türlü iklim koşulunda çalışmaya uygun olmalı. Bu nedenle fiziksel sağlıklarına dikkat etmeleri gerekiyor.

Erkek adayların askerlik görevinin olmaması da gerekiyor. Ayrıca, adli sicil kaydının bulunmaması da büyük kriter olarak öne çıkıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne uygun nitelik şartlarına sahip olmak da zorunlu. Ayrıca daha evvel yapılan müfettiş yardımcılığı giriş sınavlarında en fazla bir kez başarısız olmuş olmaları gerekiyor.

Başvuru Tarihleri Ne Zaman?

Başvuru süreci sınav için oldukça önemli bir konu olduğunu bilmek gerekiyor. Adaylar 23 Eylül 2024 ile 04 Ekim 2024 tarihleri arasında Diyanet DİBBYS internet sitesi üzerinden online olarak başvurularını gerçekleştirebilecekler. Süre zarfında, doğru ve eksiksiz başvuru yapmak için gereken tüm adımları izlemek büyük önem taşıyor.

Başvuruda bulunmadan önce adayların başvuru şartlarını karşıladıklarından emin olmaları gerekiyor. Herhangi bir eksiklik ya da yanlış bilgi, başvurunun geçersiz sayılmasına yol açabiliyor. Dolayısıyla bu süreçte dikkatli olmak ve gereken belgeleri hazırlamak gerekiyor.

KPSS 50 Puanla Diyanet’te Kadrolu Memur Olma Şansı ve Başvuru Detayları!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!