USD34,18
EURO37,08
GBP44,70
BIST9.002,34
GR. ALTIN2.975,60
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Teknoloji Haberleri
  3. Konusunu Romanlardan Alan Netflix Dizileri

Konusunu Romanlardan Alan Netflix Dizileri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Severek okuduğunuz romanların ekranda hayat bulduğunu, senaristlerin ne gibi değişiklikler yaptığını ve oyuncuların bu karakterleri nasıl hayata geçirmeyi seçtiğini görmek her zaman heyecan vericidir. Günümüzde piyasada o kadar çok dizi var ki, en sevdiklerinizden bazılarının aslında roman uyarlaması olduğunu fark etmeyebilirsiniz bile. İşte Netflix’teki kitaplardan uyarlanan en iyi diziler.

Bridgerton

Bridgerton dizisi Julia Quinn’in kitaplarına dayanıyor . İlk sezonunun The Duke and I kitabına dayandığı dizide Daphne Bridgerton’ın yedi kardeşiyle beraber gösterişli kostümler eşliğinde show dünyasındaki yaşadıklarını anlatıyor. İlk sezonunun ardından Netflix için büyük bir hit olan ve 2. Sezon çekimleri yapılan dizi bu kez konusunu aynı yazarın The Viscount Who Loved Me kitabından alıyor.

Konusunu Romanlardan Alan Netflix Dizileri

The Fall of the House of Usher

Edgar Allan Poe’nun 1839 tarihli aynı isimli kısa öyküsünden ve büyük yazarın diğer öykülerinden esinlenen The Fall of the House of Usher , yozlaşmış bir ilaç şirketi CEO’sunun çocuklarının acımasız ve alışılmışın dışında yaşanan ölümlerini ayrıntılarıyla anlatıyor.

Tales of the City

Armistead Maupin’in çığır açan romanlarına dayanan Tales of the City , Laura Linney , Paul Gross, Olympia Dukakis ve Barbara Garrick’i 1990’ların başındaki orijinal mini dizideki ve sonraki devam filmlerindeki unutulmaz rollerini yeniden canlandırmak için yeniden bir araya getirmesini konu ediniyor.

Tiny Pretty Things

Sona Charaipotra ve Dhonielle Clayton’ın romanından uyarlanan Tiny Pretty Things, Chicago’daki bir bale okulunda yaşananlar etrafında dönüyor. Dizi genel olarak okulun öğrencilerine, eğitmenlerine, yöneticilerine ve hayırseverlerine odaklanıyor.

Blood and Bone

Gölge ve Kemik, Leigh Bardugo’nun yazdığı Grishaverse romanlarına dayanmaktadır. Gölge ve Kemik Üçlemesi ve Kargaların Altılısı omak üzere iki farklı kitap serisine dayanan eğlenceli bir fantastik seri olan Netflix dizisi, karanlık güçlere karşı savaşın gidişatını değiştirebilecek ışığı çağırma yeteneğini keşfeden haritacı Alina’yı konu alıyor.

The Haunting of Hill House

The Haunting of Hill House, Shirley Jackson’ın aynı isimdeki romanından tamamen kendine özgü bir şeye dönüşen listemizin diğer uyarlamasıdır. Hikaye, Hill House’daki paranormal deneyimleri günümüzde de peşini bırakmayan beş kardeşin ve ailenin malikaneden kaçtığı 1992 yılındaki olaylı geceyi ve devamında yaşananları konu alıyor.

Konusunu Romanlardan Alan Netflix Dizileri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!