Sokak lezzetleri söz konusu olduğunda İstanbul'un zengin menüsü kesinlikle tartışılmaz. Bu yazımızda dünyanın en gurme şehirlerinden biri olan İstanbul'un eşsiz sokaklarında sizleri kısa bir tura çıkararak sokak lezzetlerine göz atacağız.

Nohut Ve Pilav

Bıyıklı Pilavcı Olarak Bilinen Nedim Şahin'in Serveti Sosyal Medyayı Sarstı

Bazen tavukla da hazırlanan nohut ve pilav, İstanbul'un en sevilen sokak lezzetlerindendir. Evlerde de sıklıkla pişirildiği için nohut ve pilav kulağa oldukça tanıdık gelebilir. Ancak evde pişirilen nohut ve pilavın lezzetinin hiçbir zaman sokaktaki lezzetle aynı olmadığını da özellikle belirtmek gerekiyor. Sokakta dolaşan ve üstünde nohut-pilav yazan arabaların içindeki o lezzet bambaşka oluyor.

Kokoreç

Kokoreç

Türk mutfağının en karakteristik yemeklerinden biri olan kokoreç, İstanbul sokak lezzetleri denince akla ilk gelenlerdendir. Sokaklarda sıkça rastlayabileceğiniz bu lezzet, ilk izlenimde mesafeli davrananların tadına bakınca vazgeçilmezi haline geliyor. Dana veya kuzu etinden yapılan, küçük ve kalın bağırsaklar eğrilerek döndürülerek pişirilen kokoreç, etler piştikten sonra karabiber, pul biber, kekik, tuz gibi baharatlar eklenerek etler ince ince kıyılıp isteğe göre yarım veya çeyrek boy ekmek içerisinde servis ediliyor.

Ortaköy Kumpir

K Umpir

Fırında patates, tereyağı ve kaşar peyniri… Bu üçlü bir araya gelince lezzetsiz bir yemeğin ortaya çıkması mümkün mü? Kumpir, fırında yağlı patatesin ortasından kesilip içinin kaşar, tuz ve tereyağıyla harmanlanmasıyla hazırlanır. İçerdiği rengarenk salata, meze ve garnitürlerle üstün bir lezzete ulaşıyor. İstanbul'un sokak lezzetleri arasında kendine sağlam bir yer edinen bu yemeği yemenin adresi ise Ortaköy.

İstanbul, İhracatı 8 Milyar 772 Milyon Dolara Yükseltti İstanbul, İhracatı 8 Milyar 772 Milyon Dolara Yükseltti

Balık Ekmek

Balık Ekmek

İstanbul'un sokak lezzetlerini anlatırken mis gibi kokan balık ekmeği atlamamak lazım. Soğan, yeşillik ve yumuşacık ekmekle unutulmaz bir lezzet olan balık ekmek, hem İstanbulluların hem de yerli/yabancı turistlerin ilgisini çeken bir lezzet konusunda Karaköy ve Eminönü adeta bir cennet. Teknelerde pişen balıklı sandviçlerin kokusu geçerken sizi cezbediyor ve bir anda kendinizi deniz manzarasına karşı balık ekmek yerken buluyorsunuz.