USD35,46
%-0.02
EURO36,52
%-0.07
GBP43,43
%-0.06
BIST9.739,72
%0.25
GR. ALTIN3.073,16
%-0.04
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Istanbul Haberleri
  3. Kokoreçten Kestaneye İstanbul’un Sokak Lezzetleri

Kokoreçten Kestaneye İstanbul’un Sokak Lezzetleri

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sokak lezzetleri söz konusu olduğunda İstanbul’un zengin menüsü kesinlikle tartışılmaz. Bu yazımızda dünyanın en gurme şehirlerinden biri olan İstanbul’un eşsiz sokaklarında sizleri kısa bir tura çıkararak sokak lezzetlerine göz atacağız.

Nohut Ve Pilav

Bıyıklı Pilavcı Olarak Bilinen Nedim Şahin'in Serveti Sosyal Medyayı Sarstı

Bazen tavukla da hazırlanan nohut ve pilav, İstanbul’un en sevilen sokak lezzetlerindendir. Evlerde de sıklıkla pişirildiği için nohut ve pilav kulağa oldukça tanıdık gelebilir. Ancak evde pişirilen nohut ve pilavın lezzetinin hiçbir zaman sokaktaki lezzetle aynı olmadığını da özellikle belirtmek gerekiyor. Sokakta dolaşan ve üstünde nohut-pilav yazan arabaların içindeki o lezzet bambaşka oluyor.

Kokoreç

Kokoreç

Türk mutfağının en karakteristik yemeklerinden biri olan kokoreç, İstanbul sokak lezzetleri denince akla ilk gelenlerdendir. Sokaklarda sıkça rastlayabileceğiniz bu lezzet, ilk izlenimde mesafeli davrananların tadına bakınca vazgeçilmezi haline geliyor. Dana veya kuzu etinden yapılan, küçük ve kalın bağırsaklar eğrilerek döndürülerek pişirilen kokoreç, etler piştikten sonra karabiber, pul biber, kekik, tuz gibi baharatlar eklenerek etler ince ince kıyılıp isteğe göre yarım veya çeyrek boy ekmek içerisinde servis ediliyor.

Ortaköy Kumpir

K Umpir

Fırında patates, tereyağı ve kaşar peyniri… Bu üçlü bir araya gelince lezzetsiz bir yemeğin ortaya çıkması mümkün mü? Kumpir, fırında yağlı patatesin ortasından kesilip içinin kaşar, tuz ve tereyağıyla harmanlanmasıyla hazırlanır. İçerdiği rengarenk salata, meze ve garnitürlerle üstün bir lezzete ulaşıyor. İstanbul’un sokak lezzetleri arasında kendine sağlam bir yer edinen bu yemeği yemenin adresi ise Ortaköy.

Balık Ekmek

Balık Ekmek

İstanbul’un sokak lezzetlerini anlatırken mis gibi kokan balık ekmeği atlamamak lazım. Soğan, yeşillik ve yumuşacık ekmekle unutulmaz bir lezzet olan balık ekmek, hem İstanbulluların hem de yerli/yabancı turistlerin ilgisini çeken bir lezzet konusunda Karaköy ve Eminönü adeta bir cennet. Teknelerde pişen balıklı sandviçlerin kokusu geçerken sizi cezbediyor ve bir anda kendinizi deniz manzarasına karşı balık ekmek yerken buluyorsunuz.

Kokoreçten Kestaneye İstanbul’un Sokak Lezzetleri
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.