Kalabalık bir şehir olması nedeniyle çokça eleştirilse de İstanbul Türkiye’nin en gözde şehirleri arasında yer alıyor. Bu nedenle de gerek İstanbul’da yaşayanlar gerekse de şehir dışından gelenler tatillerini bile İstanbul’da yapmak isteyebiliyorlar. Böyle bir şehirde denize girmek isteyenler ise genellikle Kilyos Plajını tercih ediyor. Kalabalık olsa da çoğu insanın aynı anda serinlemesini sağlayan bir plaj görevi görüyor.

Plajın en önemli özelliklerinden bir tanesi ise İstanbul’un Marmara tarafında değil de Karadeniz bölgesinde yer alıyor olması. Bu nedenle suyunun oldukça serin ve tam yaz ayında girmeye uygun olması ilgi çekiyor.

Geniş Kumsalı ile Kilyos Plajı’nın Detayları

Halk plajı olmasından dolayı giriş çıkışlarda herhangi bir miktarda ücret talep edilmiyor. Üstelik kamp kurmak isteyenler de ister günübirlik isterlerse de yatılı olarak kalabilecekleri şekilde seyahat edebiliyorlar. Kumsalın oldukça büyük olması nedeniyle de binlerce insan aynı anda birbirlerini rahatsız etmeden doyasıya vakit geçirebiliyorlar. Genellikle hafta sonu tercih edilse de yaz aylarında hemen hemen her gün dolup taşıyor.

Kilyos Plajı

AFAD’dan Acil Uyarı: Karadeniz ve İç Anadolu’da Sel Felaketi! 1 Ölü AFAD’dan Acil Uyarı: Karadeniz ve İç Anadolu’da Sel Felaketi! 1 Ölü

Vazgeçilmez lokasyonlar arasında yer alan bu plajda yeme ve içme gibi faaliyetlerin ihtiyaçlarının giderilmesi için de yine plaj içerisinde hem belediyeye ait olan hem de özel olarak kurulmuş onlarca tesis yer alıyor. Bu tesislerde ise İstanbul gibi bir yer için oldukça uygun fiyatlı ürünler yer alıyor.

Hafta sonunu Serin Bir Plajda Geçirin!

İstanbul’da hem kalabalık şehirden sıkılanlar hem de yaz ayının sıcak ve bunaltıcı havasından kurtulmak isteyenler bu plajda buluşuyor. Üstelik İstanbul içerisinde seyahat edenlerin oldukça kolay bir şekilde metro ile ulaşım sağlaması mümkün kılınıyor. Üsküdar ve Kadıköy gibi yerlerden ortalama 1 saatlik bir yol ile birlikte özel araca ihtiyaç duyulmadan bile plaja ulaşmak mümkün kılınıyor.

Konaklama hizmetinin pek de olmadığı plaj içerisinde şezlong kiralamak veya çadır kurmak ise oldukça mümkün oluyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR