Kara Kartal Fransa’da Kanatlandı! Lyon 0-1 Beşiktaş

Beşiktaş

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi’nde gruptaki ilk galibiyetini Lyon deplasmanında aldı. Kara Kartal, Ajax ve Eintracht Frankfurt karşısında aldığı mağlubiyetlerin ardından moral aradığı Lyon maçında, Gedson Fernandes’in attığı golle 1-0 galip geldi. Bu galibiyet, Beşiktaş’ın Avrupa macerasında yeni bir sayfa açarken, Lyon’un iç sahadaki 13 maçlık yenilmezlik serisini de sonlandırdı.

Maçın kilit anı, 67. dakikada yaşandı. Rafa Silva’nın ara pasıyla savunmanın arkasına sarkan Gedson Fernandes, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek Beşiktaş’ı öne geçirdi. Bu gol, Beşiktaş’a hem galibiyeti getirdi hem de moral olarak takıma büyük katkı sağladı.

Beşiktaş, Lyon’u mağlup ederek grupta ilk 3 puanını hanesine yazdırırken, Lyon ise bu yenilgiyle evinde üst üste iki galibiyetin ardından ilk kez mağlubiyet yaşadı. Giovanni van Bronckhorst yönetimindeki Beşiktaş, bu sonuçla Avrupa’da yeni bir başlangıç yapmış oldu.

Beşiktaş, bir sonraki maçında gruptaki performansını artırmak ve üst tura çıkma şansını sürdürmek için sahaya moralli bir şekilde çıkacak.

Exit mobile version