Özellikle de geçtiğimiz haftaların zirvede yer alan yatırım noktası altın olarak bizleri karşılıyor. Altının ivme yönünün sürekli pozitif şekilde yükselmesiyle birlikte insanların altın mı alsam acaba? Sorularını sürekli gündeme getirmesine neden oluyor. Altın piyasasının nabzını tutan ve en çok merak edilen noktalardan bir tanesi de karşımıza Kapalıçarşı olarak çıkıyor. Kapalıçarşı borsasında en çok tercih edilen altın türleri ise gram ve çeyrek altınla bizi karşılıyor.

Anlık olarak kapalı durumda olan Kapalıçarşı borsasında geçtiğimiz haftayı düşüşle kapatan altın gram adedinde 2.46 TL zarar ettiriyor. Bunun yanı sıra alış fiyatı ise 2725 TL. Satış fiyatı 2759 TL ile bizleri karşılıyor. Çeyrek altın da cuma gününü 4 TL düşüşle kapattı. Bu istatistiğe göre alış fiyatı 4437 TL iken satış fiyatı 4500 TL oldu.

Altın Geçtiğimiz Haftayı Nasıl Geçirdi?

Kapalıçarşı Altın Fiyatları

Altının geçtiğimiz haftayı nasıl bir grafikle kapattığı sorusu ise günümüzde özellikle önümüzdeki haftada nasıl bir ivmeye sahip olacağı merak edildiği için sıklıkla soruluyor. Genel hatlarıyla bakıldığında bir önceki haftaya kıyasla aslında bir düşüş olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Haftanın kapanışı itibariyle en son altın rakamları;

Milyonlarca Emekli Ocak 2025 Zammını Bekliyor: Maaşlar Ne Kadar Artacak? Milyonlarca Emekli Ocak 2025 Zammını Bekliyor: Maaşlar Ne Kadar Artacak?

·       Gram altın 2715 TL

·       Çeyrek altın 4430 TL

·       Yarım altın 8885 TL

·       Tam altın 17745 TL

Fiyatlarıyla bizi karşılıyor. Haftaya nasıl başlayacağı ise daha şimdiden oldukça merak ediliyor.

ABD’den Faiz Politikası! Altın Nasıl Etkilenecek?

ABD ekonomisinde özellikle de son dönemde verilen enflasyon ve faiz kararları tüm dünya ekonomisini doğrudan etkiliyor. Faiz politikasında bir değişime gitmeyen ABD bu noktada rakamı 5,25-5,50 arasında tutmayı tercih ediyor. 2025 yılına daha fazla indirim sinyali veren ABD bu noktada altının da sabit kalmasına hatta bir miktar da düşmesine neden oldu. Uzun vadeli olarak 2025 yılında da faizlerin düşürülmesi altının daha fazla düşmesine neden olacak gibi duruyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR