Bangladeş'te, Bağımsızlık Savaşı'na katılanların ailelerine kamuda kontenjan ayrılmasına karşı yapılan protestolarda hayatını kaybedenlerin sayısı 204'e yükseldi. Protestocular, hükümetin kontenjan kararını protesto ederken, gösterilerdeki ölümlerden sorumlu olanların yargılanmasını ve Başbakan Şeyh Hasina Vecid'in özür dilemesini talep ediyorlar. Bu talepler karşılanana kadar eylemlerine devam edeceklerini açıkladılar.

Esir Ailelerinden Netanyahu'ya: "Hayatları Feda Ettiğini İtiraf Et!" Esir Ailelerinden Netanyahu'ya: "Hayatları Feda Ettiğini İtiraf Et!"

Bangladeş İçişleri Bakanı Asaduzzaman Khan Kamal, ülke genelinde 19 Temmuz gecesi itibarıyla yürürlüğe giren sokağa çıkma yasağının, Dakka ve diğer üç şehirde 28 Temmuz'a kadar uzatıldığını duyurdu. Yasağın mesai saatleri dışında geçerli olacağını belirten Kamal, diğer şehirlerdeki sokağa çıkma kararının ise bölgesel yetkililer tarafından alınacağını ifade etti. Kamal ayrıca, protestolar nedeniyle 5 bin 500'den fazla kişinin tutuklandığını ve bu sayının artmasını beklediklerini belirtti.

Protestolar, 1971'deki Bağımsızlık Savaşı'nda görev alan kişilerin çocuklarına kamuda kontenjan ayrılması kararının ardından başlamıştı. Protestocular, gösterilerde yaşanan ölümlerin sorumlularının yargılanmasını ve Başbakan'ın özür dilemesini de içeren 9 maddelik taleplerinin karşılanmasını istiyorlar.

Protestoların şiddetlenmesiyle birlikte, ülke genelinde güvenlik önlemleri artırıldı. Yetkililer, olayların daha fazla can kaybına yol açmaması için vatandaşlara sokağa çıkma yasağına uymaları çağrısında bulundu. Protestocular ise taleplerinin karşılanmadığı sürece gösterilere devam edeceklerini belirterek, hükümeti eleştiriyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR