Kamu Denetçileri Kurumu’ndan ‘Eş Durumu Tayini’ Kararı

download-2-1675003754.jpg

KDK, başvurunun sahibinin aile yaşamının parçalanmış olduğunu dikkate aldığında; kadro olmasa da geçici görevlendirmenin gerçekleştirilebileceğini, idarenin başvuranın isteğinin reddi işleminin hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu sonucuna vardı.

KDK’nin çözümünde aracı olduğu müracaatların arasında eş durumundan tayinini isteyen ancak kadrosu olmadığı gerekçesiyle talebi reddedilen SGK çalışanının problemini ele aldı. SGK çalışanı, çalıştığı İl Müdürlüğünün kapatılmasının sonrasında başka bir şehre tayini atandı. Çalışan, SGK’dan eşinin bulunduğu kente naklen atama, daimi görevlendirme ile uygun kadro tahsisinin gerçekleştirilmesi talebinde bulundu. İdare tarafından bu istek reddedildi.

SGK’ya Tavsiye Kararı

SGK çalışanı, bu kararın alınması sonrasında KDK’ya başvurdu ve KDK ise başvuran kişinin kamu personeli olan eşinin kurum içi yer değiştirme şeklinde atanma avantajının bulunmaması durumunda bu kapsamda bulunan eşin bulunduğu yere atanmasının yapılabileceği değerlendirmesini yaptı.

Başvuran kişinin aile yaşamının parçalanmış olabileceği dikkate alınarak kadro olmasa dahi geçici görevlendirilmesinin gerçekleştirilebileceği, idarenin başvuran kişinin talebinin reddi işleminin hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğuna karar verdi.

KDK, başvuran kişinin tayinini istediği kente geçici görevlendirilme yapılması açısından SGK’ya tavsiye kararı verdi. KDK’nın tavsiye kararı alması üzerine çalışanın eş durumu mazeret isteği değerlendirildi ve böylece talep edilen ilim Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde görevlendirilmesine karar verildi.

Exit mobile version