Prof. Dr. Canan Karatay, sağlık ve hastalıklar konusundaki açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Son olarak, yaygın bir atıştırmalık olan kuruyemişlerin tüketimiyle ilgili önemli bir uyarıda bulundu. 81 yaşındaki ünlü profesör, günümüzde sıkça tercih edilen kajunun üzerine püskürtülen bromür gazının insan sağlığı için büyük bir tehlike oluşturduğunu belirtti.

Profesör Canan Karatay'ın Kaju Uyarısı

Karatay, yurt dışından gelen besinlerin üzerine bromür gazı sıkılmasının, küf oluşumunu engellemek için yapıldığını ancak bu uygulamanın sağlık açısından son derece zararlı olduğunu vurguladı. Bromür gazının insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çeken Karatay, vatandaşları yerel ve mevsimine uygun beslenmeye teşvik etti.

Kuruyemiş Tüketiminde Bromür Gazı Tehlikesi

Sağlıklı beslenme konusundaki önerilerini sık sık dile getiren Karatay, mevsiminde ve yerel olarak üretilen besinlerin tüketilmesinin daha sağlıklı olduğunu vurguladı. Yerel ürünlerin, uzun süre taşınma ve depolama süreçlerinden kaynaklanan zararlı uygulamalara maruz kalmadığını belirten Karatay, tüketicilerin bu konuda daha bilinçli olmaları gerektiğini ifade etti.

PCOS Nedir? Polikistik Over Sendromu Belirtileri 2024 PCOS Nedir? Polikistik Over Sendromu Belirtileri 2024

Canan Karatay'dan Kajunun Tehlikeleri

Ünlü profesör, özellikle kajunun sağlık açısından risk taşıdığını belirterek, bugüne kadar bir tane bile kaju yemediğini açıkladı. Brezilya cevizinin de aynı şekilde tehlikeli olduğunu ifade eden Karatay, bu ürünlerin tamamının yurtdışından geldiği için ilaçlı olduğunu ve sağlık için ciddi tehdit oluşturduğunu dile getirdi. Kendisinin fındık ve ceviz gibi yerel ürünleri tercih ettiğini belirten Karatay, vatandaşları da yerel ürünlere yönlendirdi.

Canan Karatay'ın uyarıları, sağlıklı beslenme konusunda toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Yerel ve mevsiminde üretilen besinlerin tercih edilmesi, sağlığın korunması adına önemli bir adım olarak görülüyor. Tüketicilerin, alışveriş yaparken ürünlerin menşeini ve üretim yöntemlerini dikkate almaları, sağlıklı bir yaşam için atacakları küçük ama etkili bir adım olabilir. Canan Karatay'ın uyarıları, sağlık açısından bilinçli ve sorumlu tüketimi teşvik etmeye devam ediyor.