Özellikle de kadın sağlığı söz konusu olduğunda Polip hastalığı bir adım öne çıkıyor. Tıp dünyasında ismi oldukça yaygın bir isim haline gelen bu hastalık daha çok tümör hastalığı ile karıştırılıyor. Amansız bir hastalık gibi görünse de kısa süre içinde önlem alınması durumunda önüne geçmek ise mümkün olabiliyor.

Rahmi kısmının mukoza ile kaplı olmasından dolayı rahim ağzının yanı sıra bağırsak ve burun gibi pek çok noktada polipler meydana gelebiliyor. Bu polip adı verilen cisimler ise zaman geçtikçe daha büyük bir hal alabiliyor. Bunun sonucu olarak ise ciddi sağlık problemlerinin meydana gelmesine neden oluyor. Büyüdükten sonra köklenerek daha fazla alana yayılabilen bu hastalık dokuya tutunarak tutunduğu dokuya ciddi hasarlar verebiliyor. Bu da oldukça riskli bir durum olarak karşımıza çıkıyor.

Polip Hastalığının Belirtileri Neler Olabilir?

Kadınlarda Görülen Polip Hastalığı Nedir

Kadınlarda Görülen PCOS Sendromu Nedir? Kadınlarda Görülen PCOS Sendromu Nedir?

Poliplerin birden fazla belirtileri ortaya çıkabiliyor. Ortaya çıkan bu belirtiler ise kısa ve uzun vadede ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkmasına neden olabiliyor. Özellikle de kadınların başına gelen ve cinsel bölge anlamında büyük sıkıntılar çekmelerine neden olan polip hastalığında meydana gelen belirtiler;

·       Düzensiz olarak meydana gelen kanamalar

·       Cinsel ilişki esnasında ortaya çıkan acı

·       Adet döneminin olması gerektiğinden daha uzun sürmesi

·       Kısırlık problemi

Gibi belirtileri ortaya çıkabiliyor. Bu noktada ise doğru tedavi ve önceden alınmış tedbirlerin önemi ortaya çıkıyor.

Polip Hastalığı Geçer mi? Tedavisi Var mı?

Pek çok hastalıkta olduğu gibi polip hastalığının da bir tedavisi bulunuyor. Bu tedavinin yapılabilmesi için de elbette poliplerin bulundukları noktadaki doku ve polip boyutları önem arz ediyor. Uzmanların yaptıkları açıklamalara göre iyi ve kötü olarak ikiye ayrılan polipler iyi huylu olması durumunda kendi halinde bırakılıyor.

Kötü huylu olan poliplerde ise bu durum biraz daha sancılı oluyor. Nitekim poliplerin kötü huylu olması kanser gibi görüldüğü için cerrahi operasyon eşliğinde vücuttan çıkarılıyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR