Hastalıkların tedavisinde erken tanı büyük önem taşıyor. Bu nedenle belirli tarama testlerinin düzenli olarak yapılması gerekiyor. Sağlıklı kadınlar bile ileride sorun yaşamamak için tedbir amacıyla bazı testleri ihmal etmemeli. Örneğin kanser tarama testleri, hayat kurtaran adımlar arasında yer alıyor. Sık rastlanan yumurtalık kanseri genellikle belirti göstermeyen hastalık olarak karşımıza çıkıyor.

Ria Nedir Ne İşe Yarar? Ria Nedir Ne İşe Yarar?

Cilt Muayenesi Yaptırmak

Cilt sağlığı genel sağlık durumumuz üzerinde büyük etkiye sahiptir. Bu nedenle düzenli olarak dermatoloji uzmanına gitmek, sağlık açısından oldukça önemlidir. Ciltteki zararlı benler deri altındaki kistler, cilt üzerindeki bozulmalar dış vajina yaraları ve vajina ağzındaki mantar enfeksiyonları gibi sorunlar gözle görülse bile zamanla daha karmaşık hale gelebiliyor.

Sağlıklı Yaşam İçin 7 Güçlü Egzersiz Tavsiyesi, Sonuçlar Şaşırtıcı!

Ultrason Yaptırmanın Önemi

Kadın sağlığını korumak hem fiziksel hem de ruhsal açıdan son derece önemlidir. Bu noktada kadınsal hastalıkların tespiti için en etkili yöntemlerden biri ultrason. Ultrason rahim iç kısmındaki hastalıkların ve vajinal sorunların daha kolay şekilde tespit edilmesine olanak tanıyor.

Ultrason sayesinde, tümörlerin büyüklüğü oluşma nedenleri ve miyomlar gibi durumlar daha net şekilde belirlenebiliyor. Aynı zamanda yumurtalık kistleri ve yumurtalarda oluşan yapısal bozuklukları da tespit etme konusunda oldukça etkilidir.

Smear Testi ve Kan Tahlilleri

Kadın sağlığı söz konusu olduğunda rahim ağzı kanseri meme kanserinden sonra en yaygın görülen hastalıklardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle, rahim ağzı kanserinin erken teşhisi için smear tarama testi yapılması son derece önemli. Cinsel hayata başlayan her kadın için test sağlık takviminde yer alması gereken kritik adımdır. Smear testi özel fırça kullanılarak rahimden hücre dokusunun alınmasıyla gerçekleştiriliyor.

Bazı kadınların bağışıklık sisteminin zayıf olması, enfeksiyon ve alerji gibi durumların da göz önünde bulundurulmasını gerektiriyor. Kan tahlilleri sadece bağışıklık sisteminin durumunu değerlendirmekle kalmıyor. Aynı zamanda kan yoluyla bulaşan diğer hastalıkların da tespit edilmesine yardımcı oluyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR