Kabızlık tüm yaş gruplarını etkileyen yaygın bir durumdur. Kabızlığı gidermek ve yönetmek için yüzyıllardır doğal yöntemler kullanılmıştır. Ancak bazı durumlarda kabızlık altta yatan ciddi bir durumun işareti olabilir. Bu nedenle kabızlığınız kötüyse veya belirtiler düzelmiyorsa mutlaka doktora başvurmalısınız. Bunun dışında evde kendiniz de bir şeyler yapmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

Kabızlık Durumunda Neler Tüketilmeli?

hamilelikte kabızlık

Kabızlık durumunda;

Çiğ ıspanak tüm bağırsak yolunu yeniden yapılandırabilir, temizleyebilir ve yenileyebilir. Şiddetli kabızlıktan kurtulmak için çiğ ıspanak suyu ve su karışımı için.

Limon, vücudunuzdaki toksinlerin atılmasına yardımcı olan mükemmel bir sitrik asit kaynağıdır. Taze sıkılmış limonun suyunu bir bardak ılık suya bir çay kaşığı bal ekleyerek sindirim sisteminizi canlandırabilirsiniz. Birkaç gün içinde olumlu sonuçlar almak için sabah ilk iş bu solüsyonu içerek güne başlayın.

Pekmez sindirim sisteminizi uyaran en iyi doğal müshillerden biridir. Sindirime yardımcı olan önemli miktarda vitamin, mineral ve magnezyum içerir. Ancak yüksek kalorili içeriği nedeniyle her gün yemekten kaçının.

Üzüm güçlü bir doğal müshildir. Kabızlığı tedavi etmek için selüloz, şeker ve organik asit içerirler. Kabızlığı uzak tutmak için her gün küçük bir kase üzüm yiyin veya yarım bardak taze meyve suyu için.

Proteğin Kaçağı Neden Olur? Önlemek İçin Ne Yapmalıyız? Proteğin Kaçağı Neden Olur? Önlemek İçin Ne Yapmalıyız?

Kabartma tozu, kabızlık için en iyi doğal çözümlerden biridir. Mideyi yeniden alkalileştirir, asitleri nötralize eder ve mide ağrılarını hafifletir. Anında rahatlama sağlamak için bir çay kaşığı kabartma tozu ve çeyrek bardak ılık su karışımını için.

Portakal mükemmel bir C vitamini ve lif kaynağıdır. Kabızlıktan kurtulmak için iki portakal yiyin veya bir bardak taze portakal suyu için.

Bağırsak hareketlerini kolaylaştırmak ve kuru dışkıyı önlemek için daha fazla su içmelisiniz. Suyun dışında meyve ve sebze suları ve berrak çorbalar da içebilirsiniz. Yeterli su ve diğer içecekleri içmek dehidrasyonu önlemenize ve kabızlığı gidermenize yardımcı olacaktır.

Kaçınılması Gereken Gıdalar

Kabızlığı gidermek için lif alımı önemlidir. Kabızlığı gidermek veya önlemek istiyorsanız lif içeriği düşük veya sıfır olan gıdalardan uzak durmalısınız. Bunlar;

  • Fast food
  • Et
  • Donmuş, İşlenmiş ve hazır gıdalardır.
Editör: Şahsüver ÇITIR