İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde bugün saat 11.02'de 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) yaptığı açıklamada, depremin 6.97 kilometre derinlikte gerçekleştiğini duyurdu. Depremin merkez üssü, Yunanistan'ın Samos Adası'na yaklaşık 12 kilometre mesafede bulunuyor.

1 Mayıs Kaç Kişi Gözaltına Alındı? Tutuklanan Var Mı? Açıklama Yapıldı 1 Mayıs Kaç Kişi Gözaltına Alındı? Tutuklanan Var Mı? Açıklama Yapıldı

Detaylar ve Etki Alanı

Deprem Ddd

Deprem, Ege Denizi'nde yerin yaklaşık 12 kilometre altında gerçekleşti ve Yunanistan'ın çeşitli adalarında da hissedildi. Depremin koordinatları, enlem olarak 37.82722 N ve boylam olarak 26.8425 E olarak ölçüldü. Bu sarsıntı, özellikle deniz altında meydana gelmesi sebebiyle çevre bölgelerde ve adalarda endişe yarattı.

AFAD'dan Açıklama ve Önlemler

AFAD, depremle ilgili olarak vatandaşlara panik yapmamaları, ancak her türlü acil duruma karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini hatırlattı. Kurum, deprem sonrası herhangi bir tsunaminin beklendiğine dair bir uyarıda bulunmadı, fakat deniz kenarında bulunan vatandaşların dikkatli olmalarını önerdi. AFAD ve yerel yönetimler, olası artçı sarsıntılara karşı izleme çalışmalarını sürdürüyor ve gerekli tüm tedbirleri alıyor.