İYİ Parti’den Mesut Özarslan İstifaya Çağırıp Kendisi İstifa Etti!

mesut-ozarslan-istifa.webp

Sayıştay raporlarına göre PORTAŞ’ın 28 milyar TL zarar ettiği iddialarıyla gündeme gelen İYİ Partili PORTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Özarslan, Meral Akşener’in CHP’ye karşı ‘savaş açıyorum’ ifadelerinin ardından istifa ettiğini açıkladı.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ı İstifaya Davet Etmişti

İYİ Parti Kurucu Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ı Mamak Kentsel Dönüşüm projesinde PORTAŞ üzerinden yapılan ihalelerdeki iddia edilen usulsüzlükleri belgeleriyle ortaya çıkarması ve istifaya davet etmesinin ardından, aynı zamanda PORTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Özarslan, partisinden istifa etti.

Medya üzerinden kendisi hakkında yapılan iddialara ilişkin şaşkınlığını ifade eden Özarslan, istifa açıklamasında, “Medya üzerinden şahsım hakkında imâ edilen kumpaslara ilişkin olayların bu noktaya nasıl evrildiğini hâlâ anlamış değilim.” ifadelerini kullandı.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan’ın Mamak Kentsel Dönüşüm projesindeki ihalelerdeki iddia edilen usulsüzlükleri belgeleriyle ortaya çıkarması, Sayıştay raporlarıyla PORTAŞ’ın 28 milyar lira zarar ettiğini ortaya koyması, İYİ Parti Kurucu Ankara İl Başkanı Mesut Özarslan’ın istifa kararını almasına neden oldu. Özarslan’ın istifası, İYİ Parti içindeki değişim ve gelişmelerin bir parçası olarak değerlendirilmekte.

Mesut Özarslan Kimdir?

Mesut Özarslan, 1976 yılında Sivas’ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Sivas’ta tamamladıktan sonra Konya Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde eğitim aldı ve 1999 yılında mezun oldu. Üniversite sonrasında yüksek lisans eğitimini de aynı üniversitede tamamlayarak akademik kariyerine adım attı. Ancak kendi tercihiyle akademik görevinden ayrıldı ve 2002 yılında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve (TOKİ) Altyapı ve Zemin Etüd Şube Müdürlüğü görevine başladı.

Mesut Özarslan, Başbakanlık Pakistan Deprem Bölgesi Koordinatörü olarak görev yaptığı dönemde edindiği deneyimleri GEOLİMİT MÜHENDİSLİK A.Ş. adlı şirketinde değerlendirdi. Şirketin yönetim kurulu başkanlığını üstlendi ve başarılı bir kariyer sürdürdü. Aynı zamanda 27. dönemde İYİ Parti Ankara milletvekili adayı olarak seçimlere katıldı.

19 Aralık 2023 tarihinde Mesut Özarslan, İYİ Parti’den istifasını açıkladı. Bu istifa, Özarslan’ın siyasi kariyerinde yeni bir dönemin habercisi olarak yorumlandı. Mesut Özarslan’ın bundan sonraki kariyer adımları ve siyasi tercihleri, geniş bir kitle tarafından merak konusu olmaya devam ediyor

Exit mobile version