Son yapılan 31 Mart yerel seçimlerde İYİ Parti'nin seçim performansının yüzde 7,3'ten yüzde 3,77'ye keskin bir düşüş yaşaması, Akşener'in yeniden aday olmayacağını açıklamasına yol açmıştı. Ardından 27 Nisan'da yapılan kurultayda Koray Aydın'ın da aday olduğu seçimde partinin yeni genel başkanlığına Müsavat Dervişoğlu seçildi. Aradan geçen birkaç aydan sonra Koray Aydın, partiden istifasını duyurdu. Siyasi gündemi yakından takip edenler Koray Aydın'ın neden istifa ettiğini merak ediyor. İşte tüm detaylar...

Koray Aydın Neden İstifa Etti?

İyi Parti Kurucu Üyesi Koray Aydın İstifa Etti

Partinin önemli milletvekillerinden Aydın, eski parti genel başkanı Meral Akşener'in liderliğinden duyduğu memnuniyetsizliği gerekçe göstererek kararını sosyal medyadaki bir paylaşımında açıkladı.

Aydın, istifa metninde, "İYİ Parti'deki tüm bu erime ve gerileme süreci bizzat Sayın Akşener'in yönetimi ve idaresi altında gerçekleşti" ifadelerini kullandı.

Ersan Şen Hangi Partili? Kimi Destekliyor? 2024 Ersan Şen Hangi Partili? Kimi Destekliyor? 2024

Milletvekili, Akşener'in liderliği bırakmasından kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılan görüşmesine değinerek bu anı "bardağı taşıran son damla" olarak nitelendirdi. Aydın, siyasi kariyerine bağımsız olarak devam etme niyetinde olduğunu açıkladı.

Bu istifanın ardından önceki seçimlerde parlamentoda 44 sandalye elde eden İYİ Parti'nin, devam eden istifalar nedeniyle parlamentodaki temsilcisi sadece 34 sandalyeye düştü.

Asayiş Haber Yorumluyor

Koray Aydın Türk siyasi tarihinde İYİ Parti'nin de içinden çıktığı milliyetçi kesimin en önemli görev adamlarından biriydi. Bilgi birikimi ve siyasi tecrübesiyle Asayiş Haber olarak bizim fikrimizce sıradaki seçimde tarihten silinecek İYİ Parti için son çıkış yoluydu. Ama parti içinde oluşan lobiden dolayı göreve Musavvat Dervişoğlu'nun gelişi hem Koray Aydın için hem de parti için ipleri kopardı ki, beklenen istifa da zaten gerçekleşti. Yazımızı sonlandırırken siyasi hayatının sonlarını bağımsız olarak sürdüreceğini söyleyen Koray Aydın yeni bir parti kurarsa şaşırmayın diye şimdiden söylemek istiyoruz. Çünkü ne de olsa siyasetta dün dündür, bugün bugündür.