USD35,47
%0.03
EURO36,63
%0.25
GBP43,53
%0.09
BIST9.739,72
%0.25
GR. ALTIN3.077,09
%0.09
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Yaşam Haberleri
  3. İtalyan Usulü Püf Noktalarıyla Enfes Lazanya Tarifi Burada!

İtalyan Usulü Püf Noktalarıyla Enfes Lazanya Tarifi Burada!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bu tarifte lazanya yapmak için gereken malzemeler ve püf noktaları ayrıntılı olarak açıklanmıştır.

Malzemeler ve Hazırlık

İtalyan usulü lazanya yapmak için aşağıdaki malzemelere ihtiyacınız olacak: 9 adet lazanya yaprağı, 1 soğan, 400 gram kıyma, 3 domates, 1 yemek kaşığı salça, 2 sivri biber, 2 kereviz sapı, 2 havuç, 1 diş sarımsak, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, karabiber, kimyon, 1 çay bardağı su, 150 gram rendelenmiş kaşar peyniri. Beşamel sos için ise 4-5 su bardağı süt, 60 gram tereyağı, 2 yemek kaşığı un, tuz ve rendelenmiş muskat gerekli.

Hazırlık Aşamaları

Hazırlığa soğanın doğranması ve kavrulmasıyla başlıyoruz. Ardından ince doğranmış sarımsak ve kıyma eklenir, yüksek ateşte kavrulur. Kıyma kavrulduktan sonra salça eklenir ve karıştırılır. Soyulmuş havuçlar küp küp doğranır ve kavrulan kıymanın üzerine eklenir. Ayrıca, kereviz sapları ve biberler de doğranarak karışıma katılır.

Sosun Hazırlanması

Domateslerin iki tanesi rendelenir ve kıyma karışımına su ile birlikte eklenir. Ardından baharatlar eklenir ve karışım orta ateşte pişirilir. Bu harcın üstüne daha önce doğradığımız domatesler ve diğer baharatlar eklenir. Tüm malzemeler bir arada pişirilir ve ocaktan alınır.

Beşamel Sosun Yapımı

Beşamel sos yapımına geçilir. Tereyağı eritilir ve una eklenir, sararana kadar kavrulur. Ardından süt azar azar eklenir ve karıştırılır. Son olarak, tuz ve rendelenmiş muskat eklenerek koyu bir renk alana kadar karıştırma işlemi tamamlanır.

Lazanya Montajı ve Pişirme

Fırın kabının tabanına az miktarda beşamel sos yayılır. Üzerine üç yaprak lazanya dizilir ve beşamel sos ile kıymalı harcın yarısı eklenir. Ardından rendelenmiş kaşar peyniri eklenerek aynı işlem tekrarlanır. En üste kalan beşamel sos dökülür ve kaşar peyniri serpiştirilir. Son olarak, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında lazanya, üstü kızarana kadar pişirilir. Fırından çıktıktan sonra 5 dakika dinlendirilir, dilimlenir ve servis edilir.İtalyan Usulü Püf Noktalarıyla Enfes Lazanya Tarifi Burada! (2)

Bu İtalyan usulü lazanya tarifiyle, evinizde gerçek bir İtalyan lezzeti yakalamak artık mümkün. Püf noktalarını dikkate alarak, lezzetli ve doyurucu bir öğün hazırlayabilirsiniz.

İtalyan Usulü Püf Noktalarıyla Enfes Lazanya Tarifi Burada!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.