19-25 Nisan 2024 tarihleri arasında İstanbul, dünya çapında bir ilk olan Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali'ne ev sahipliği yapacak. Bu özel etkinlik, 16 farklı ülkeden çocuk halk dansları topluluklarını bir araya getirerek, kültürel alışverişin ve dostluğun pekiştirilmesine olanak tanıyacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür tarafından düzenlenen festival, şehrin 11 farklı noktasında yedi gün boyunca renkli görüntülere sahne olacak.

Dünya Çocukları İstanbul'da Buluşuyor: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Başlıyor!

16 Ülkenin Çocukları İstanbul'da

Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali kapsamında dans gösterileri, tiyatro oyunları, kortej yürüyüşü, konserler, akrobasi, sirk ve illüzyon gösterileri gibi birbirinden farklı etkinlikler düzenlenecek. Festival, kültürel çeşitliliği ve sanatın birleştirici gücünü ön plana çıkararak, çocuklara unutulmaz anlar yaşatacak.

Festivale Almanya, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Gürcistan, Macaristan, Kuzey Makedonya, Meksika, Kolombiya, Kosova, Litvanya, Polonya, Sırbistan, Slovakya, Ukrayna, Filistin ve Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'nden çocuk halk dansları toplulukları katılım gösterecek. Ayrıca, Türkiye'nin dört bir yanından gelen Ağrı, Gaziantep, Hatay, Malatya, Trabzon toplulukları da festivalin renkli atmosferine katkıda bulunacak. İstanbul adına ise İBB Kültür Sanat Eğitimleri ile oluşan gruplar ve İstanbul’u temsil eden ekipler festivalin parçası olacak.

Festival, İstanbul'un farklı bölgelerindeki 12 ayrı mekanda gerçekleşecek. Bu mekanlar arasında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu, Artİstanbul Feshane, Baruthane, Bayrampaşa Atatürk Parkı, Çubuklu Silolar, Çatalca, Sancaktepe Yaşam Vadisi, Turşucuzade Konağı, Tuzla, Üsküdar Sahil Meydanı ve Beyoğlu bulunuyor.

Tahir Şimşek Telegram Kanalı Linki Nasıl Girilir? 2024 Tahir Şimşek Telegram Kanalı Linki Nasıl Girilir? 2024

Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali, İstanbul’u dünya genelinde geleceğin kuşaklarına tanıtmayı, çocukları İstanbul, Türkiye ve barış elçisi olarak yetiştirmeyi hedefliyor. Festival, hem İstanbul’a yeni bir uluslararası festival kazandırmayı hem de Türk ve dünya çocuklarını sanat yoluyla bir arada yaşama kültürüne katkı sunmayı amaçlıyor. Bu etkinlik, kültürel diyalog ve anlayışın geliştirilmesine önemli bir katkı sağlayacak ve çocukların farklı kültürleri tanımalarına olanak tanıyacak.

İstanbul, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali ile dünya çocuklarını ağırlayarak, kültürel zenginliğin ve barışın mesajını tüm dünyaya yayacak. Festival, kültürlerarası diyalog ve dostluk köprüleri kurarak, çocukların gelecekteki uluslararası ilişkilerine pozitif katkılar sunacak bir platform oluşturuyor. Bu özel etkinlik, hem katılımcılar hem de izleyiciler için unutulmaz anılar ve değerli öğrenimler sunacak.