İstanbul Eyüpsultan’da etkili olan sağanak yağış, kenti adeta felç etti. Sokaklar göle dönerken, park halindeki araçlar su altında kaldı. Bir otomobilin içine su dolarken, araç sürücüleri çaresiz kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) günler öncesinden uyarılarda bulunmuş olsa da, birçok ilçede hayat durma noktasına geldi.

Eyüpsultan ve Sultangazi'de Yağışın Ardından Sokaklar Göle Döndü

Eyüpsultan’da etkili olan sağanak yağış nedeniyle tıkanan rögarlar, sokakları adeta birer göle dönüştürdü. Park halindeki bir otomobilin içine su dolarken, sürücüler zor anlar yaşadı. Otomobiline su dolan Murat Kurucu, yaşadığı mağduriyeti şu sözlerle ifade etti: "On dakikalık yağmurda arabamın içi tamamen su doldu. Böyle bir yağmurda bunun olmaması lazımdı. Koştum baktım ki arabayı tamamen su almış. Mağduriyetimiz ne olacak, bilmiyoruz. Yarım saat, kırk dakika sonra ekipler geldi ama araba suyun içindeydi, kendi imkanlarımızla çıkardık."

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Uyardı: Daha Fazla Yağış Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), İstanbul ve birçok il için sağanak yağış uyarısında bulundu. Yapılan değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Denizli, Afyonkarahisar, Uşak, Adana ve Mersin’in kuzeyi ile Kahramanmaraş’ın batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Yağış ve Rüzgar Uyarısı

MGM, kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısında bulunarak, vatandaşları sel, su baskını, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaya çağırdı. Ayrıca, hava sıcaklıklarının iç ve kuzeybatı kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinde seyredeceği belirtildi.

Rüzgarın, Marmara'nın güney ve batısı ile Ege kıyılarında yer yer kuvvetli esmesi beklendiğinden, bu bölgelerde de dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Bağcılar'da İplik Fabrikasında Büyük Yangın: 3 Saatte Kontrol Altına Alındı Bağcılar'da İplik Fabrikasında Büyük Yangın: 3 Saatte Kontrol Altına Alındı

İstanbul ve diğer illerde yaşayan vatandaşların, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yapacağı yeni uyarıları yakından takip etmeleri önem taşıyor. Kuvvetli yağışların ve rüzgarın devam etmesi durumunda, yetkililerin ve vatandaşların alacağı önlemler büyük önem taşıyor.

Yağışların şiddetini artırarak devam etmesi beklenirken, İstanbul’da yaşayanların sel ve su baskınlarına karşı hazırlıklı olmaları gerekiyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR