Bugün sabah saatlerinde İstanbul Boğazı'nın Anadolu Kavağı önlerinde büyük bir kargo gemisi makine arızası nedeniyle durdu. 105 metre boyundaki Brothers Way isimli kargo gemisi, Rusya'dan Libya'ya seyir halindeyken meydana gelen bu beklenmedik arıza sonucu Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kurtarıldı.

Bağcılar'da İplik Fabrikasında Büyük Yangın: 3 Saatte Kontrol Altına Alındı Bağcılar'da İplik Fabrikasında Büyük Yangın: 3 Saatte Kontrol Altına Alındı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, arızalanan geminin kurtarma römorkörleri ve kılavuz kaptan eşliğinde güvenli bir şekilde Büyükdere önlerine demirletildiği belirtildi. Kıyı Emniyeti'nin İstanbul GTH merkezi koordinasyonunda gerçekleşen operasyon sayesinde, Boğaz'da olası bir deniz trafiği felaketi önlenmiş oldu.

Boğaz'ın kritik noktalarından biri olan Anadolu Kavağı önlerinde yaşanan bu olay, deniz güvenliğinin önemini bir kez daha gözler önüne serdi. Yetkililer, makine arızasının nedenine ilişkin araştırmaların devam ettiğini ve geminin güvenli bir şekilde limana çekileceğini bildirdi.

Editör: Şahsüver ÇITIR