USD34,07
EURO38,06
GBP45,38
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.833,69
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. İsrail’in Türkiye İçin Daha Büyük Bir Planı mı Var?

İsrail’in Türkiye İçin Daha Büyük Bir Planı mı Var?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in Filistin’e yaptığı zulüm tüm dünyadan tepki toplarken buna en çok Türkiye öfkelendi. Yıllardır sonu gelmeyen bu zulmün Türkiye’yi bu kadar etkilemesinin sebeplerinden biri, çoğunluğu müslüman bir ülke olması. Türkiye dini hassasiyetleri ve haksızın yanında olma politikası ile Filistin için destek mesajları yayımladı. Diğer ülkelerden çok daha fazla bu savaşın içinde hissetti kendini. 2024’ün ilk gününde ise bununla ilgili ses getirecek bir organizasyon planladı. 1 Ocak 2024’te Galata köprüsünde sonlanacak olan bu yürüyüş daha büyük bir saldırıya zemin hazırlayabilir mi?

Türkiye’nin Filistin’e sağladığı destek, dini bir birlik duygusu ve insani yardım perspektifiyle güçleniyor. Türkiye’nin bu zulme karşı dik duruşu, Müslüman coğrafyalardaki halklar arasında güçlü bir dayanışma ve duygusal bir bağ oluşturuyor. Hükümetin sık sık dile getirdiği “haksızlığa karşı durma” ilkesi, Türkiye’nin Filistin için ortaya koyduğu destek politikasının temelini oluşturuyor.

Türkiye, Filistin’deki olaylara sadece bir uzaktan izleyici olarak değil, bu zulmü bir vicdan meselesi olarak algılayarak yoğun bir şekilde müdahil olma eğiliminde. Bu durum, Türkiye’nin bölgesel ve küresel düzeyde Filistin halkının haklarına vurgu yapma ve uluslararası platformlarda sesini yükseltme çabalarını beraberinde getiriyor. İslami değerlerle yoğrulmuş bir politika çerçevesinde, Türkiye, Filistin halkının yanında durarak bu konuda etkileyici bir liderlik rolü üstlenmeye çalışıyor.

İsrail Sadece Filistin’e Değil, Türkiye’ye de Göz Dikti!

Dış dünyada yaşanan gelişmelerin dışında, ülkenin dört bir yanından gelen çatışmaların en başında ise Türkiye’nin son dönemde verdiği şehitler Türk halkını öfkelendiriyor. Öncelikle aziz şehitlerimiz, sonrasında ise Filistin için yeni yılda bir hareket başlatmak tüm coğrafyada ses getireceği için bir yürüyüş planlandı. 

Tüm bunların altında yatan neden ise yine Türkiye için yapılmış bir plan olup olmadığını sorgulamayı sağlıyor. Binlerce kişinin bir arada bulunacağı bu günde yaşanan tüm olayların Türkiye üzerine gerçekleşen bir terör planı olması akıllara gelirken, Şehitlerimiz ve Filistin için düzenlenen bu hareketin yönünün değiştirilmesi gerektiği düşünülüyor. Binlerce insan için düzenlenecek bir terör saldırısı Türk milleti için çok daha büyük bir kayıp ve öfke doğuracaktır.

Güvenlik Önlemleri Titizlikle Alınmalı

İstanbul’da binlerce kişi, yeni yılın ilk gününde şehitlere rahmet dilemek ve Filistin’e destek gösterisinde bir araya gelecek. Sabah namazının ardından başlayacak yürüyüş, Galata Köprüsü’nde son bulacak. Ancak, bu etkinlik terörle bağlantılı olarak değerlendirilebilir mi?

Toplantının temel amacı, şehitlere dua etmek ve Filistin’e destek gösterisinde bulunmaktır. Ancak, bu tür etkinliklerin potansiyel terör saldırılarına zemin hazırlayabileceği endişesi de bulunmaktadır. Özellikle kalabalık alanlarda gerçekleşecek olan etkinliklerde güvenlik önlemlerinin titizlikle alınması gereklidir. Türkiye’nin Filistin’e destek beyanlarını daha güvenli ve etkili yollarla iletebilmesi için diplomasi ve barışçıl yöntemlere daha fazla odaklanması da önemlidir.

İsrail’in Türkiye İçin Daha Büyük Bir Planı mı Var?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!