İsrail Ordusu, Gazze’ye Kara Harekatı İçin ‘Vur’ Emrini Bekliyor

israil-ordusu-gazzeye-kara-harekati-icin-vur-emrini-bekliyor-8.jpg

İsrail ordusu, hava, deniz ve kara operasyonları da dahil olmak üzere geniş kapsamlı bir operasyon için hazırlık aşamasında.

Hazırlık aşamasında lojistik müdürlüğünün, kara harekatı için gerekli olan teçhizatı birliklere ulaştırmak için çalıştığı belirtiliyor. Ayrıca, yedek askerlerin taslağının tamamlanma sürecine gelindiği ifade ediliyor.

Kara, Hava ve Deniz Koordinasyonlu Saldırılar

İsrail ordusu, Gazze’ye yönelik hava, deniz ve kara koordineli saldırıların hazırlıklarını son aşamaya taşıdı. Muharebe araçlarının son günlerde toplanma alanlarına nakledildiği ve geniş kapsamlı operasyonun tamamlanmak üzere olduğu açıklandı.

Tanklar ve Kara Birlikleri Sınıra Konuşlandırıldı

Sderot’ta bulunan Gazze sınırının kuzey noktasında, İsrail ordusuna ait tanklar kara harekatı için sıralandı. Aynı zamanda kara birlikleri, tanklar ve zırhlı araçlarla donatılmış bir şekilde sınıra konuşlandırıldı.

Başbakan Netanyahu’dan Destek

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze Şeridi sınırındaki askerleri ziyaret etti ve onlara “Bir sonraki aşama için hazır mısınız?” diye sordu. Netanyahu, savaşçılarla birlikte olduğunu ve herkesin hazır olduğunu belirtti.

Sivil Tahliyesi Süresi Doldu

7 Ekim’de başlayan çatışmalar sırasında, İsrail Gazze’yi abluka altına aldı ve sivillerin bölgeyi terk etmesi için 24 saatlik bir süre verdi. Bu süre sona erdi.

İsrail-Filistin Çatışması

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı bir saldırı başlatmıştı. Gazze’den binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenlemişti. Bu olayların ardından İsrail ordusu Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı.

Exit mobile version