Gazze Şeridi'nin orta bölgesinde bulunan Nusayrat Mülteci Kampı'na yönelik saldırı sonucu 11 Filistinli hayatını kaybetti. İsrail ordusunun Hamed ailesine ait evi hedef aldığı saldırıda çok sayıda kişi yaralandı ve enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışmalar devam ediyor.

Son 24 Saatte 320 Filistinli Hayatını Kaybetti

Gazze Şeridi'ndeki hükümet, İsrail'in son 48 saat içinde "uluslararası yasaklı silahlar" kullanarak en az 320 Filistinliyi öldürdüğünü ve yaraladığını duyurdu. Bu saldırılar, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana düzenlediği yoğun operasyonların bir parçası olarak devam ediyor.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında bugüne kadar 15 bin 694’ü çocuk, 10 bin 279'u kadın olmak üzere toplamda 38 bin 664 Filistinli yaşamını yitirdi. 89 bin 97 kişi ise yaralandı. Enkaz altında halen binlerce ölü bulunduğu bildiriliyor. Saldırılar sırasında hastaneler ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı ciddi şekilde tahrip edildi.

Altın Portakal Hangi Filmler Yarışacak? Altın Portakal ödülleri 2024 ne zaman? Altın Portakal Hangi Filmler Yarışacak? Altın Portakal ödülleri 2024 ne zaman?

Gazze'deki hastaneler ve diğer sivil sığınaklar, güvenlik arayan sivillerle dolup taşarken, bu yerlerin de hedef alınması, bölgedeki insani krizi derinleştiriyor. Uluslararası toplum, sivillerin korunması ve çatışmanın sona erdirilmesi için acil önlemler alınması çağrısında bulunuyor.

İsrail'in Gazze'ye yönelik bu son saldırılarının ardından uluslararası tepkiler artarken, bölgede yaşanan insani dramın sona erdirilmesi için diplomatik çabaların yoğunlaştırılması gerektiği vurgulanıyor. Gazze halkı, uluslararası yardımların ve insani desteğin artırılmasını bekliyor.

Editör: Şahsüver ÇITIR