USD34,11
EURO38,10
GBP45,40
BIST9.930,20
GR. ALTIN2.865,54
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Üst Manşet
  3. İsrail Lübnan’a Neden Saldırıyor?

İsrail Lübnan’a Neden Saldırıyor?

İsrail Lübnan'a Neden Saldırıyor?
İsrail Lübnan'a Neden Saldırıyor?
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail, Lübnan’a neden saldırıyor? Bu askeri harekatın ardında hangi sebepler yatıyor? Bölgedeki gerilimin artmasına ne yol açtı ve İsrail-Lübnan arasındaki çatışmaların temel nedeni nedir?

İsrail’e dur çağrıları yükselirken durmak yerine saldırmalara devam ediyor. Son günlerde İsrail ile Lübnan arasında kriz büyüyor. Peki İsrail Lübnan’a neden saldırıyor? bu saldırı neye sebep olacak. İsrail-Lübnan sınırında yükselen yoğun dumanlar bölgede yeni bir çatışmanın patlak verdiğinin sinyallerini veriyor. Son günlerde İsrail ordusunun, Hizbullah’ın ateşlenmeye hazır füzelerini hedef aldığına dair açıklamaları, iki ülke arasındaki gerilimi daha da tırmandırdı.

İsrail Lübnan’a Neden Saldırıyor?

Özellikle İsrail’in, Hizbullah’ın 30 füze platformu ve 150 füze rampasına yönelik saldırıları çatışmanın derinleşeceğini gösteriyor. İsrail Lübnan’a saldırıların ardında yatan sebepler ise karmaşık bir tarihi ve siyasi arka plana dayanıyor. İsrail neden saldırıyor? soruları sormaya devam edilirken savaşın durması yönündeki çağrılarda devam ediyor.

Neden saldırıyor? sorusuna cevaben uzmanlar bölgedeki istikrarsızlık, uzun süredir devam eden siyasi çekişmeler olduğunu söylüyor. Ayrıca geçmişte yaşanan savaşların izleri, bugünkü çatışmanın temel nedenlerini oluşturuyor. İsrail Hizbullah’ın yükselen güçlenmesini ve askeri kapasitelerini tehdit olarak algılıyor. Bu durum Lübnan topraklarına yönelik daha sert bir tutum almasına yol açıyor.

Hizbullah’ın son dönemde gerçekleştirdiği saldırılar ve füzeleri İsrail’in güvenliği için ciddi tehdit teşkil ediyor. Bu bağlamda, her iki taraf da birbirlerine karşı önleyici adımlar atmaya çalışıyor. İsrail Lübnana saldırı gerçekleştirirken güneyindeki El-Haniyye beldesine düzenlenen hava saldırısında bazı sivillerin yaralanması, çatışmanın sadece askeri değil. Aynı zamanda insani boyutunu da gözler önüne seriyor.

Bu tür olaylar sivil halkın ne kadar büyük tehdit altında olduğunu gösteriyor. Ayrıca savaşın getirdiği yıkımın boyutunu gözler önüne seriyor. Her ne kadar askeri hedefler vurgulansa da İsrail Lübnan’a da saldırılar başlatıyor. Çatışmaların sonucunda zarar görenlerin çoğu sivil vatandaşlar oluyor.

Peki İsrail Lübnan’a neden saldırıyor? Siber saldırıların yanı sıra hava saldırıları da düzenliyor. İsrail’in Lübnan’daki stratejik hedeflerini yok etme çabasının parçası olarak görünüyor. Ancak bu durum, sadece askeri bir çatışmanın ötesinde aynı zamanda siyasi ve sosyal kriz haline de dönüşecek gibi duruyor.

İsrail Lübnan’a Neden Saldırıyor?
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!