Euro 2024 Avrupa Şampiyonası dün oynanan yarı final maçıyla hız kesmeden devam etti. Dev maçta turnuvanın şu ana kadar en akıcı futbolunu oynayan İspanya, yıldızlar karması Fransa'yı 2-1 mağlup ederek ilk finalist oldu. Randal Kolo Muani'nin kafa golüyle maçta üstünlüğü yakalayan Fransızlar, Barcelona'nın altın çocuğu Lamine Yamal ve turnuva sonrası büyük takımların birinde izlememiz muhtemel olan Dani Olmo'nun gollerine engel olamayınca sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Lamine Yamal bu maçta attığı muhteşem golle takımının finale çıkmasına yardımcı olurken aynı zamanda bir rekorun da sahibi oldu. 16 yaşındaki İspanyol yıldız Avrupa Futbol Şampiyonası  tarihinin gol atan en genç oyuncusu oldu.

Avrupa Şampiyonası'nda Gol Atan En Genç Oyuncu Kimdir?

Barcelona altyapısından yetişen ve yeni Messi olarak adlandırılan Lamine Yamal, kendini kanıtladı ve Fransa karşısında attığı sansasyonel golle Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinin gol atan en genç oyuncusu oldu. İspanyol yıldız bu rekoru kırdığında 16 yaşında ve 362 günlüktü.

Johan Vonlanthen, Euro 2004'te Fransa'ya attığı golle Avrupa Şampiyonası tarihinin en genç ikinci golcüsü oldu. Eski İsviçreli milli oyuncu, Fransa'ya karşı oynanan son grup aşaması maçında 3-1 yenildikleri maçın 26. dakikasında ülkesinin turnuvadaki tek golünü attı. O sırada sadece 18 yaşında ve 141 günlüktü.

Beşiktaş'ın Yıldızı Aboubakar Süper Lig'in Yeni Adresinde, Hatayspor'a Transfer Bombası! Beşiktaş'ın Yıldızı Aboubakar Süper Lig'in Yeni Adresinde, Hatayspor'a Transfer Bombası!

Wayne Rooney, Avrupa Şampiyonası'nda gol atan en genç üçüncü oyuncudur. İngiltere efsanesi, Euro 2004'te İsviçre'ye karşı gol attığında henüz 18 yaşında ve 237 günlüktü.

Dördüncü sırada Renato Sanches var. Euro 2016'da sahneye çıkan ve ülkesinin şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Portekizli orta saha, turnuvanın Genç Oyuncusu ödülünü kazandı. Sanches, çeyrek finalde Polonya'ya karşı turnuvadaki tek golünü attığı ve Avrupa Şampiyonası'nda gol atan en genç dördüncü oyuncu olduğu sırada sadece 18 yıl ve 317 günlüktü.

Dragan Stojkovic, listemizin son sırasında ve Avrupa Şampiyonası'nın en genç beşinci golcüsü. Stojkovic, Euro 1984'te Fransa'ya karşı Yugoslavya adına gol attığında henüz 19 yaşında ve 108 günlüktü.

Editör: Şahsüver ÇITIR