İskoçya’da Bir Kadın, iOS 17 Güncellemesi Yüzünden Adını Değiştirmek Zorunda Kaldı

skocyada-bir-kadin-korkunc-ios-17-guncellemesi-yuzunden-adini-degistirmek-zorunda-kaldi.jpg

Amerikalı teknoloji devi, iPhone kullanıcıları arasında büyük heyecan uyandıran iOS 17 güncellemesini geçtiğimiz haftalarda sunarak bekleyenleri sevindirdi. Ancak bu güncellemeyle gelen bir özellik, özellikle İskoçya’da yaşayan 26 yaşındaki Siri Price için sorunlu bir hal aldı.

“Hey Siri” mi, “Siri” mi?

iOS 17 güncellemesiyle birlikte, dijital asistanı kullanmak için eskiden gereken “Hey Siri” komutu yerine artık sadece “Siri” söylemek yeterli hale geldi. Bu, dijital asistanın daha hızlı ve kullanıcı dostu bir şekilde erişilebilir olmasını sağlayan küçük bir dokunuş gibi görünse de Siri Price için işler böyle kolay ilerlemedi.

Siri Price’ın Sorunları

İskoçya’da yaşayan Siri Price, adının iOS güncellemesinin dijital asistanıyla aynı olması nedeniyle sorunlar yaşamaya başladı. Çevresindeki insanlar iPhone’larını kullanarak Siri’ye seslendiğinde, Siri Price da dahil olmak üzere tüm iOS 17 destekli iPhone’lar tepki vermeye başlıyor ve bu durum onu oldukça rahatsız ediyor.

Adını Değiştirmek Zorunda Kalma Kararı

26 yaşındaki Siri, artık bu durumu daha fazla idare edemeyeceğini ve bu nedenle adını değiştirmek zorunda kaldığını açıkladı. Peki, Siri Price bu değişiklik sonrasında nasıl hissediyor?

Siri Price’ın Duyguları

Siri Price, yaşadığı spor salonunda bu değişikliği nasıl karşıladığını şu şekilde açıklıyor: “Etrafımdaki insanlar artık ‘Hey’ demeden beni selamlıyorlar çünkü Siri’yi etkinleştirmek için ‘Siri’ kelimesini kullanmak yeterli. Başta can sıkıcıydı, ama alıştım. Ancak iş arkadaşlarımın telefonları sürekli çalınca, bu soruna bir çözüm bulmak zorunda kaldık.”

iOS 17 güncellemesi, pratiklik sağladığı kadar bazı kullanıcılar için beklenmedik sorunlara da yol açabilir. Siri Price gibi kişiler, isim benzerliği nedeniyle adlarını değiştirmek zorunda kalabilirler.

Exit mobile version