İran, İsrail’e “Gazze’ye Kara Saldırısı Başlarsa Müdahale Ederiz” Mesajı Gönderdi

iran-israile-gazzeye-kara-saldirisi-baslarsa-mudahale-ederiz-mesaji-gonderdi.jpg

İsrail, Gazze’ye kara harekatı için hazırlıklarını sürdürürken, İran’dan gelen bir mesaj işleri daha da karmaşık hale getirdi.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland ile Beyrut’ta bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede İran, Gazze ve İsrail’deki çatışmanın bölgeye yayılmasını önlemesi konusunda yardım etme sözü verdi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik kara harekatı hazırlıkları sürerken, İran’dan gelen bir mesaj bölgedeki gerginliği daha da artırdı. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, BM Orta Doğu Barış Süreci Özel Koordinatörü Tor Wennesland ile Beyrut’ta gerçekleştirdiği görüşme sırasında, İran’ın Gazze ve İsrail arasındaki çatışmanın bölgeye yayılmasını önlemek için yardım etmeye hazır olduğunu ifade etti. Bu gelişme, Orta Doğu’daki hassas dengeleri daha da karmaşık hale getirdi. İsrail’in Gazze’ye karadan müdahalesi durumunda, İran’ın müdahale etme tehdidi, bölgede tansiyonun yükselmesine neden olabilir. Bu durum, uluslararası toplumu yakından ilgilendiriyor ve bölgedeki istikrarsızlığın artmasına yol açabilir.

Abdullahiyan, İran’ın bölgesel bir savaşı istemediğini ve Gazze’de Hamas tarafından rehin tutulan İsraillilerin serbest bırakılmasına yardımcı olabileceğini ifade etti. Ancak, İran’ın “kırmızı çizgileri” olduğunu ve İsrail’in saldırıları devam ederse, özellikle Gazze’ye kara saldırısı başlatılırsa, İran’ın karşılık vermek zorunda kalacağını BM yetkilisine iletti.

BM Özel Koordinatörü Wennesland, İran’ın bu mesajını İsrailli yetkililere aktardı. Bu gelişmeler, bölgedeki gerilimi daha da artırabilir.

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, ayrıca Beyrut’ta Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah ile Filistinli direniş grupları Hamas ve İslami Cihad’ın üst düzey yetkilileriyle de bir araya geldi. Abdullahiyan, İsrail’e Gazze’ye saldırıları durdurma çağrısında bulundu ve “direniş cephesinin eli tetikte” olduğunu vurguladı.

Exit mobile version