USD34,07
EURO38,06
GBP45,38
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.833,69
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Teknoloji Haberleri
  3. İphone Arama Başarısız Oldu Hatası Çözümü

İphone Arama Başarısız Oldu Hatası Çözümü

İphone Arama Başarısız Oldu Hatası
İphone Arama Başarısız Oldu Hatası
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İPhone’da arama başarısız oldu hatasıyla karşılaşmak özellikle acil bir durumda iletişim kurmaya çalışırken can sıkıcı oluyor. Peki bu hata nedir? neden oluyor? bu hata telefonun çağrı yapamaması anlamına geliyor. Bazen sinyalin zayıf olduğu ya da hiç olmadığı durumlarda ortaya çıkıyor. Ancak bu sorunun sadece operatör kaynaklı olmadığını, bazen cihazınızla ilgili de olabileceğini unutmamak gerekir. Bazı basit adımları uygulamak ortaya çıkan hatayı kolaylıkla ortadan kaldırmaktadır. Bu adımları sırasıyla yerine getirerek arama hatası çözümünü sağlamak mümkündür.

İphone Arama Başarısız Oldu Hatası Çözümü

iPhone arama hatası yoğun kullanıma bağlı olarak da karşımıza çıkıyor. Özellikle belirli saatlerde ya da bölgelerde birçok kişinin aynı anda telefon kullanması sinyal yoğunluğuna neden oluyor. Bu da arama yapmayı zorlaştıran durumlardan birisi oluyor. Ancak sorunun kaynağı bazen daha basit birkaç adımda yapılması mümkün.

Örneğin sim kartın yerinden oynaması güncel olmayan bir yazılım sürümü arama başarısız oldu hatasına neden oluyor. Aynı zamanda telefonun bir süre çalışmaktan kaynaklanan yazılım hataları da iPhone arama başarısız oldu hataya yol açıyor. Bu durumda ilk olarak yapmanız gereken, telefonunuzu yeniden başlatmak olacaktır.

Bazen küçük bir yeniden başlatma işlemi bile cihazınızdaki geçici sorunları çözüyor. Eğer bu işe yaramazsa iPhone arama hatası çözümü için sim kartınızı çıkarıp yeniden takmayı deneyin. Kartın doğru bir şekilde yerleştirildiğinden emin olmak, arama hatası çözümü için iyi bir yol olabiliyor.

Sorun hala devam ediyorsa operatörünüzle iletişime geçmek ve bölgenizde bir ağ sorunu olup olmadığını öğrenmek faydalı oluyor. Bazen ağ altyapısındaki geçici bir arıza, sinyal gücünün düşmesine ve arama yapamamanıza neden oluyor. Ayrıca cihazınızda bulunan tüm yazılımların güncel olup olmadığını kontrol etmek de önemlidir. Tüm bunlar iPhone arama hatası çözümü olarak karşımıza çıkıyor.

iPhone kapatıp açtıktan sonra ağ ayarlarınızı kontrol etmek de önemli olan diğer yoldur. Telefonunuzda 4G ya da LTE açıkken sorun yaşıyorsanız, ağ modunu 2G ya da 3G’ye çekmeyi deneyin. Daha düşük frekansta çalışan ağlar özellikle zayıf sinyal alan bölgelerde arama yapma şansınızı arttırıyor. Bu ayarlar iPhone arama başarısız oldu sorununun çözümü için oldukça önemlidir.

İphone Arama Başarısız Oldu Hatası Çözümü
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!