USD34,00
EURO38,05
GBP45,31
BIST9.975,61
GR. ALTIN2.826,62
İstanbul
Ankara
İzmir
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkâri
Hatay
Iğdır
Isparta
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
  1. Haberler
  2. Teknoloji Haberleri
  3. iPhone 16 Pro ile Zoom Devrimi: 5x Optik, 25x Dijital!

iPhone 16 Pro ile Zoom Devrimi: 5x Optik, 25x Dijital!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Apple, teknoloji dünyasını bir kez daha heyecanlandırmaya hazırlanıyor. iPhone 16 Pro’nun kamera özellikleri, şimdiden büyük merak uyandırdı. Apple, iPhone 16 Pro modelinde, geçtiğimiz yıl iPhone 15 Pro Max’te tanıttığı ve kullanıcılar tarafından oldukça beğenilen tetraprizma lens özelliğini bu kez daha geniş bir kitleyle buluşturmayı planlıyor. Bu yenilikçi lens, kullanıcılara 5x optik zoom ve 25x dijital zoom imkanı sunarak, fotoğrafçılık deneyimini bambaşka bir seviyeye taşıyacak.

Iphone 16 Ueni Renkleri

Geçtiğimiz yıl iPhone 15 Pro kullanıcıları, daha küçük bir telefon tercih ettiklerinden, 3x optik zoom ve 15x dijital zoom ile yetinmek zorunda kalmışlardı. Ancak, iPhone 16 Pro ile Apple, bu eksikliği gidermeyi ve daha büyük bir ekranla daha güçlü bir kamera deneyimi sunmayı hedefliyor. Apple, bu yeni kamera sistemini mümkün kılmak için iPhone 16 Pro’nun iç bileşenlerinde bazı düzenlemeler yaparak, telefonun boyutunu biraz daha büyük hale getiriyor.

Koreli The Elec’in raporuna göre, iPhone 16 Pro’nun kamera modülleri, başlangıçta LG Innotek tarafından sağlanacak ve ardından Foxconn ve Cowell bu teknolojiyi üretmeye başlayacak. Bu, Apple’ın üretim maliyetlerini düşürme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.

iPhone 16 Pro’nun ana kamerası, Sony’nin en yeni iki katmanlı sistemiyle donatılacak. Bu sistem, düşük ışık koşullarında daha fazla ışık yakalayarak çekim kalitesini artıracak ve görüntüdeki gürültüyü azaltacak. Ayrıca, bu yeni sensör dinamik aralığı artırırken, lens parlamalarını azaltmak için özel bir kaplama teknolojisine de sahip olacak. Ultra geniş açılı lensin ise 48 MP çözünürlükte olması bekleniyor.

Apple, 9 Eylül’de düzenleyeceği büyük etkinlikte sadece iPhone 16 serisini tanıtmakla kalmayacak, aynı zamanda yeni Apple Watch Series 10, Apple Watch Ultra 3 ve üçüncü nesil Apple Watch SE modellerini de görücüye çıkaracak. Ayrıca, ikinci ve üçüncü nesil AirPods modellerinin yerini alacak iki yeni AirPods modelinin de tanıtılması bekleniyor.

Bu yeniliklerle birlikte, iPhone 16 Pro’nun kamera yetenekleri, eski iPhone kullanıcıları için bile güçlü bir yükseltme nedeni haline gelebilir. Apple, her zamanki gibi sınırları zorlayarak teknoloji dünyasına yeni bir soluk getiriyor. Yeni iPhone modelleriyle ilgili tüm detayları ve heyecan verici gelişmeleri, Apple’ın 9 Eylül’deki büyük lansmanında öğrenmek mümkün olacak. Bu büyük etkinliği canlı olarak takip etmek isteyenler, shiftdelete.net üzerinden tüm detayları anlık olarak izleyebilecek.

iPhone 16 Pro ile Zoom Devrimi: 5x Optik, 25x Dijital!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Asayiş Gazetesi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!